Tanja, een achtjarige Cavalier King Charles Spaniel, is vandaag in het Olympisch Stadion gekroond tot de leukste hond van Nederland. Na een voorronde met ruim 2500 medekandidaten won Tanja het in de finale van 30 concurrenten. De jury roemde Tanja om haar uiterlijk, schoonheid, fitheid en vrolijke karakter.

Tanja gaat een drukke en luxe tijd tegemoet. Naast de hoofdrol in een reclamecampagne, mag ze met haar baasjes geheel verzorgd op vakantie, wordt ze vereeuwigd op een olieverfportret, draagt ze voortaan een luxe ingelegde halsband en smult ze een jaar lang onbeperkt van gratis hondenbrokken. Om bij te komen mag Tanja lekker loungen op haar luxe hondenfauteuil.
 
Al tijdens de vakjurydag op het strand van Noordwijk aan Zee wist Tanja de vakjury te imponeren en daarna stal ze ook de harten van het Nederlands publiek die via www.deleukstehond.nl massaal op hun favorieten konden stemmen.
 
De eerste editie van de verkiezing krijgt zeker een vervolg. Dick Keeven van reclamestudio JA: "Het idee werd echt op een maandagochtend geboren, het leek ons leuk om op een originele manier geld in te zamelen voor een aantal goede hondendoelen" (Stichting Paws, Stichting Amivedi, Stichting Hulphond en FDN Dierenambulance). "Dat het mensen zo zou enthousiasmeren konden we niet vermoeden. Zo enorm veel inschrijvers en stemmers. De mensen deden er echt alles aan om hun hond te promoten, van posters achter de autoruit tot
hele schoolklassen die tijdens de avondvierdaagse met bedrukte stem-op-mij shirts liepen. Er was zelfs een baasje dat tijdens zijn vlucht naar Barcelona posters uitdeelde en een koffer met poster bewust twee extra rondjes op de bagageband liet liggen".
 
En Tanja.....die bleef kalm onder de aandacht en liet zich de hondenbrokken goed smaken. Ondanks de enorme persaandacht geen sterallures voor de hond die de komende tijd een heel andere invulling aan de uitdrukking hondenbaan zal geven.
 
bron:PPPartners