Woensdagmiddag rond 12.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een tankauto en een paardentrailer op de snelweg A73 ter hoogte van Beuningen. Niemand raakte gewond, maar de materiële schade aan voertuigen, vangrail en wegdek is groot. Omdat slechts à©à©n rijbaan beschikbaar is voor verkeer richting knooppunt Ewijk/A50 ontstonden lange files. Rond 19.00 uur woensdagavond zal de tankauto weggetakeld worden. Na verwachting zal de rijbaan in de loop van de avond weer voor verkeer worden vrijgegeven.

Een 22-jarige bestuurder van een trekker met een tankauto, gevuld met mest, reed over de A73 bij Beuningen, vanuit de richting Schoenaker en gaande in de richting van de A50 bij Ewijk. Voor hem reed een 52-jarige bestuurder met een auto en paardentrailer. Toen deze moest afremmen kon de 22-jarige zijn voertuigcombinatie niet tijdig tot stilstand brengen waardoor hij op de paardentrailer botste, vervolgens tegen de vangrail en kantelde. Er lagen meubels, die in de trailer zaten, verspreid over de weg. De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen snel ter plaatse. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Politieagenten leidden het verkeer in goede banen. Eà©n rijstrook is afgesloten waardoor al snel files ontstonden. De rijbaan blijft zeker nog enkele uren afgesloten. Rond 19.00 uur zal Rijkswaterstaat de tankauto wegtakelen.

Het team Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft inmiddels nader onderzoek ingesteld naar de toedracht.
 
bron:politie Gelderland-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular