Twee Amerikaanse schepen van Combined Task Force 150, het door de Koninklijke Marine geleide internationale vlootverband in het Midden Oosten, hebben schoten uitgewisseld met drie vaartuigen in internationale wateren voor de kust van Somalië. De twee oorlogsbodems, de USS Gonzales en de USS Cape St George, voerden een entering uit in het kader van de ‘maritime security operation’.

Hierbij werden ze plotseling onder vuur genomen met klein-kaliber wapens. Dit vuur is beantwoord, waarna één van de verdachte schepen in brand vloog. De enterploegen namen twaalf opvarenden in hechtenis. Zes van hen zijn gewond. Één bleek te zijn overleden. Bij de Amerikanen vielen geen slachtoffers.

De gewonden kregen ogenblikkelijk eerste hulp aan boord van de USS Cape St George. De commandant van Task Force 150 heeft Hr.Ms. Amsterdam richting beide Amerikaanse schepen gedirigeerd om ter plekke verder medische hulp te verlenen. De scheepsarts van Hr.Ms. Amsterdam is hiertoe overgezet op de USS Cape St. George.
bron:MinDef

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular