In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 augustus 2006 is omstreeks 03:15 uur een personenauto tegen een woning aan de Dentgenbachweg in Kerkrade gereden. Het bleek om een taxi te gaan die vermoedelijk met hoge snelheid over de plaatselijke spoorwegovergang was gereden en vervolgens uit de daaropvolgende bocht was gevlogen.

De taxi reed daarbij eerst een verkeersbord omver, vernielde een aantal struiken en botste via twee trapleuningen van een tweetal woningen tegen een geparkeerd staande auto, die ernstig beschadigd raakte en door de klap tot stilstand kwam in een tuin. De taxi belandde zelf voor de gevel van het belendende pand.

De politie stelde ter plaatse direct een buurtonderzoek in en nam contact op met de eigenaar van de taxi. Deze kwam even later ter plaatse en wist te vertellen dat hij - op weg naar de plaats waar de taxi was aangetroffen - langs zijn bedrijf aan de Strijthagerweg was gereden, waar hij ontdekte dat daar was ingebroken. Er bleken in totaal 3 taxi's te zijn gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de diefstallen.

bron:Politie Limburg-Zuid