TBS-er S. legt bekentenis afAfgelopen week heeft de TBS-er S. in aanwezigheid van zijn advocaat een verklaring afgelegd bij de politie waarin hij bekent zijn slachtoffer op zondag 12 juni 2005 te hebben doodgeslagen.

Naar eigen zeggen ontmoette S. het slachtoffer voor het eerst op zondagochtend 12 juni na een avondje stappen in Amsterdam-Noord. S. is die ochtend naar het
Noordhollandsch Kanaal gegaan en kwam daar, aldus zijn verklaring, in gesprek met het latere slachtoffer, die hem vervolgens uitnodigde voor een boottochtje.

S. verklaart verder dat tijdens deze boottocht het gesprek uit de hand liep, waarna hij het slachtoffer heeft doodgeslagen. De verdachte heeft daarna anderhalve dag met het lichaam van het slachtoffer in de boot rondgevaren in de omgeving van Amsterdam-Noord.

De inhoud van op de boot gevonden bescheiden leidde S. naar het adres van het slachtoffer. Op dinsdagochtend 14 juni is S. op de fiets van het slachtoffer naar diens woning gegaan in de Jordaan om daar geld te zoeken, aldus de verdachte. Later die avond is S. in deze woning aangehouden.

Voor het onderzoek naar zijn persoonlijkheid staat S. op de wachtlijst om onderzocht te worden in het Pieter Baancentrum. Tevens verricht het Nederlands Forensisch Instituut nog technisch onderzoek en doet de Dienst Centrale Recherche van de regiopolitie
Amsterdam-Amstelland het tactische onderzoek.

Naar aanleiding van zijn verklaring zijn de beperkingen van S. afgelopen vrijdag opgeheven.

bron:OMComments are closed.
%d bloggers liken dit: