Premià¨re: 1 oktober 2010, 19.30 uur, De Krakeling, Amsterdam

Een man en een vrouw zitten te zoenen in het Vondelpark, maar een groep jongeren bekogelt ze met steentjes en takjes. Ze willen ze wegjagen. Waarom? Omdat ze oud zijn, zeker zeventig. De jongeren vinden dit vies.

Regisseuse Claudia Mà¡oli zag deze bizarre gebeurtenis en vroeg zich af waarom de jongeren zo heftig reageerden op de liefdesmanifestatie van deze twee oudere mensen. Dit was de oorsprong van het creatieve proces van AMOR. Mà¡oli besloot een voorstelling te maken en gebruikte Plato‘˜s boek ´Feest/ Gesprekken over liefdeà¢â‚¬ als tweede inspiratiebron. Daarnaast ontwikkelde Mà¡oli een videodocumentaire met negenentwintig jonge en oude mensen die spreken over de vragen ´wat is liefde?‘˜ en ´wat betekent het om verliefd te zijn?‘˜

Op het podium werkt Claudia Mà¡oli met spelers uit verschillende generaties. De jongste is in de twintig, de oudste bijna tachtig.

Mà¡oli zet verschillende disciplines in zoals videoart, mime, dans, muziek, poppen en toneel - en creëert met AMOR een poëtische wereld. Een wereld waarin jongeren en ouderen de ruimte delen, op zoek naar een (wellicht onvindbaar) antwoord op de vraag ´Wat is liefde?‘˜

OVER TEATRO MUNGANGA
Het van oorsprong Braziliaanse gezelschap TEATRO MUNGANGA maakt al sinds 1986 voorstellingen vol emotie, expressie en humor en vertelt verhalen die het magische en de poëzie van het bestaan belichten.MUNGANGA is een uit het Afrikaans afkomstig woord. Het betekent gezichten trekken, grimassen, dansen met grote gebaren, plotselinge komische bewegingen maken, om indruk te maken of om te ontroeren.

Premià¨re AMOR: 1 oktober 2010, 19.30 uur, De Krakeling, Amsterdam

Colofon: Concept/script/regie: Clà¡udia Maoli à¢â‚¬¢ Script/co-regie: Carlos Lagoeiro, Dick Hauser à¢â‚¬¢ Spel: Klaske Bruinsma, Frits Vogels, Jeannie Charlene, Badeen Pedawi en Alex v. Bergen à¢â‚¬¢ Muziek: Tommie Freke à¢â‚¬¢ Videoart: Christiane da Cunha à¢â‚¬¢ Choreografie: Anani Dodji Sanouvi, Badeen Pedawi à¢â‚¬¢ Kostuums: Gwendolyn Noltes à¢â‚¬¢ Poppen: Marcia Normande à¢â‚¬¢ Lichtontwerp: Ingeborg Slaats à¢â‚¬¢ Opname interviews:
Dimitri Gà¡csà©r à¢â‚¬¢ Techniek: Mark Snitslaar à¢â‚¬¢ Productieleiding: Sanne den Adel à¢â‚¬¢ Artistieke Leiding: Carlos Lagoeiro.

Einde persbericht

Niet voor publicatie: voor meer informatie, interviewverzoeken en rechtenvrij beeld neem contact op met Connie Fluhme; Teatro Munganga; Schinkelhavenstraat 27hs; 1075 VP Amsterdam; [email protected]; T: 020 6759837 begin_of_the_skype_highlighting              020 6759837      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              020 6759837      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              020 6759837      end_of_the_skype_highlighting; M: 0651468844

Website: http://www.munganga.nl

Bron: EMEA Persberichten

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular