VIA, de Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars is het opgevallen dat de afgelopen dagen in de media gewag is gemaakt van een snel groeiend tekort aan Poolse medewerkers. Hoewel ook VIA leden dit probleem onderkennen blijkt dat zij nog steeds in
staat zijn om voldoende buitenlandse medewerkers te vinden voor het werken in Nederland. Dit komt mede door het feit dat deze uitzendbureaus zich daadwerkelijk inspannen om het de medewerker naar de zin te maken én omdat deze uitzendbureaus hun afspraken nakomen.

Tekort aan Poolse medewerkers
Er moet onderscheid gemaakt worden tussen Poolse medewerkers met Duits paspoort en Poolse medewerkers met een Pools paspoort. De eerste groep kan onbeperkt aan de slag in Nederland en andere Europese landen. Omdat het aanbod aan werk groot is, hebben deze medewerkers een grote keuze, zowel wat betreft het soort werk als ook het land waarin men wil gaan werken.  Anders ligt het voor de Polen zonder Duits paspoort. Deze kunnen in sommige EU-landen vrij aan de slag, in andere landen, waaronder Nederland, wordt een drempel opgeworpen. In Nederland is het verplicht dat deze medewerkers een TWV (tewerkstellingvergunning)  hebben, anders mogen zij hier niet werken.

Afspraak is afspraak
Hoewel er in Nederland een TWV vereist is voor medewerkers uit de Midden- en Oost Europese landen, blijkt in de praktijk dat werkgevers die zich houden aan de gemaakte afspraken rondom salaris, vervoer, huisvesting etc., nog steeds in staat zijn om Poolse medewerkers aan te trekken. Veelal gaat het hierbij om uitzendbureaus die al enkele jaren actief zijn en daarbij een goed imago hebben opgebouwd. Juist dit imago wordt van steeds groter belang.

Aantoonbare kwaliteit
Uitzendbureaus zullen in toenemende mate, zowel naar hun opdrachtgevers als naar hun buitenlandse medewerkers, aan moeten tonen dat zij zich houden aan alle wet en regelgeving, maar ook dat zij het respecteren van de buitenlandse medewerker hoog in het vaandel hebben. Deze kwaliteit kan aangetoond worden door enkele op deze markt opererende keurmerken, zoals Stichting Financiele Toetsing, European Legal Labor Certificate, Stichting Vrijwaring  Uitzendondernemingen etc.

Kwaliteit loont
Door goede kwaliteit te leveren ontstaat er vertrouwen tussen opdrachtgever, uitzendbureau en buitenlandse uitzendkracht. Deze kwaliteit zorgt voor een band tussen de uitzendkracht en het uitzendbureau, waardoor er die bureaus die kiezen voor kwaliteit, geen probleem is in het aannemen van Poolse werknemers.

bron:VIA