Tele2 en Apax zijn van plan Verstel te verwervenTele2 heeft zich voorgenomen een aangebovelen bod in contanten uit te brengen van 2,20 euro per aandeel Versatel Telecom Internationaal N.V en een gelijktijdig bod in contanten te doen op alle uitstaande converteerbare obligaties.

De fondsen die worden geadviseerd door Apax zijn van plan De duitse activiteiten van Versatel over te nemen direct na voltooing van de koop door Tele2.

De Raad van Bestuur van Versatel heeft het bod unaniem ondersteund en beveelt het aan bij de aandeelhouders en de obligatiehouders van versatel. Een onherroepelijk besluit in deze is ook genomen door de houder van naar schatting 42% van de aandelen (Talpa, red.) om in te gaan op het bod van Tele2.

De hoogte van het bod vertegenwoordigd een waarde van
14% premie over de slotkoers van 1,93 euro op 15 juli
47% premie over de slotkoers van 1,50 euro op 28 april, de dag voor de eerste berichten over gesprekken met Belgacom.

Samen maken Tele2 en Versatel bekend dat zij verwachten dat een akkoord bereikt kan worden op basis van het huidige bod.

Tele2, Versatel en Apax zijn het gedrieen eens over de overname van de duitse activiteiten van Versatel door Apax tegen een waarde van 565 miljoen euro.

De Raad van Toezicht van Versatel is er samen met de raad van bestuur unaniem van overtuigd dat na bestudering van de strategische, financiele en sociale aspecten van de voorgestelde transacties deze in het beste belang zijn van de aandeelhouders, de obligatiehouders, de klanten, de werknemers en alle andere belanghebbenden bij Versatel en zij bevelen het aannemen van het bod dan ook aan bij de aandeelhouders en de houders van de converteerbare obligaties.

bron:VerstelComments are closed.
%d bloggers liken dit: