De tijdelijke tentoonstelling ´Urk, de geschiedenis van een eiland' is nog te bezichtigen tot eind juni in Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad. Ook de eerder op 5 juni geplande manifestatie 'Urk in Lelystad' - waarmee het einde van de tentoonstelling zou worden gemarkeerd - is nu uitgesteld tot zaterdag 25 juni.

Aanvankelijk zou de tentoonstelling eind mei worden ontmanteld, maar wegens de goede belangstelling kunnen bezoekers van Nieuw Land nog tot en met 26 juni kennis maken met de rijke geschiedenis van dit bijzondere voormalige Zuiderzee-eiland.
Op zaterdag 25 juni zijn er diverse culturele activiteiten in Nieuw Land rond het thema ´Urk', zoals koorzang, een visrokerij, klederdrachten, een ´knipper', enz. Ook vindt deze zaterdag het Hydron Waterfestival plaats aan de Lelystadse kust. Op zondag 26 juni organiseert Nieuw Land weer de Vlooienmarkt op het plein voor het Erfgoedcentrum.

Nieuw Land Erfgoedcentrum is het kenniscentrum voor de geschiedenis van Flevoland en het Zuiderzeeproject. In de zes presentaties kan de bezoeker op een boeiende en speelse wijze ervaren hoe in Nederland door de eeuwen heen nieuw land is ontstaan. Men maakt kennis met het technische vernuft à©n de mystiek van de polder: hoe het landschap veranderde van land naar water naar land, hoe men leeft op de plek waar vroeger schepen voeren en hoe men bouwt aan een nieuwe samenleving. Nieuw Land bewaart en beheert het grootste deel van de Flevolandse archieven en collecties. Het centrum organiseert regelmatig wisseltentoonstellingen en evenementen en verricht wetenschappelijk onderzoek.
Van 7 juni t/m 27 juni is de reizende tentoonstelling ´Oorlogskind' in Nieuw Land te bezichtigen, waarin de persoonlijke geschiedenissen van twaalf kinderen uit de jaren 1940 tot 1945 centraal staan.

bron:Nieuw Land Erfgoedcentrum