Duitsland heeft een speciale service opgezet voor voetbalfans van over de hele wereld, die tijdens de wereldbeker willen overnachten. Tentsteden zullen op drie verschillende locaties in Duitsland onder leiding van "fanproject2006 worden gebouwd, waar fans voor 18 euro per nacht kunnen overnachten.

De tentsteden zullen voorzien zijn van een maximum aan comfort: sanitaire voorzieningen, eet- en drinkgelegenheden en vooral met gemakkelijke toegang tot en op korte afstand van de stadions. Op alle drie locaties zullen pendeltreinen of -bussen ingezet worden. Fans kunnen, als ze hun favoriete team willen volgen wanneer dit in een ander stadion speelt, tussen de tentsteden heen en weer reizen. Iedere tentstad van "fanproject2006" kan aan maximaal 6000 mensen onderdak bieden.
Iedere tentstad zal beschikken over een speciaal ontworpen evenementruimte, waarin
alle wedstrijden op reusachtige schermen uitgezonden zullen worden. Bovendien krijgen de fans amusement aangeboden in de vorm van live concerten, disco's en feesten. Een aantal voedselkraampjes zullen bijdragen aan het welzijn van de fans. Om de fans die uit alle werelddelen komen maximale veiligheid te garanderen, werken de organisatoren samen met de politie en een gevestigd veiligheidsteam om de steden 24 uur per dag veilig te houden. Alle fans krijgen de "fanproject2006"-krant met het laatste nieuws over de wedstrijden, de tentsteden en het openbaar vervoer. Bovendien kunnen de fans deelnemen aan dagtochten, zoals een dagje winkelen of een bezoek aan een wijnproeverij of een bierbrouwerij.
"fanproject2006" wil Duitsland presenteren als een vriendelijke en gastvrije gastheer, multiculturele ontmoetingsplaatsen bieden, de wereldbeker goedgehumeurd en vreedzaam vieren, en de wereldbeker een gemeenschappelijke ervaring laten zijn, onder de leus "We nodigen de wereld uit onze gast en vriend te zijn".
bron:Fanproject2006