Tijdens de afgelopen verkoopperiode van de Jantje Beton Loterij, 14 t/m 27 september 2005 zijn foutieve loten in omloop gebracht. Hierdoor zijn loten
met identieke lotnummers en loten zonder lotnummer verkocht. Jantje Beton roept de lotenkopers die in het bezit zijn van een lot zonder nummer op hun lot te retourneren voor 14 november a.s. Jantje Beton zal hen een gratis nieuw lot sturen, zodat zij alsnog meedoen aan de Jantje Beton Loterij. De loten die dubbel zijn uitgegeven, blijven in roulatie en dingen gewoon mee naar een prijs.

De foutieve loten zijn pas ontdekt op het moment dat de loten al waren verkocht. Jantje Beton werd op de fouten geattendeerd door enkele deelnemende scholen en lotenkopers. Er is op dit moment nog geen zicht op de omvang. Geschat wordt dat maximaal 0,25% van de loten een fout bevat. De fouten zijn terug te voeren op het drukken van de loten, door een drukker met een uitstekende reputatie en prima referenties.

Om iedere koper een kans te geven op een prijs, roept Jantje Beton de lotenkopers op hun lot te controleren en als men een lot zonder lotnummer heeft dit terug te sturen naar Jantje Beton. We roepen via advertenties in de landelijke en regionale dagbladen, vandaag en morgen, alle lotenkopers op hun lot te controleren. Als men een blanco lot heeft, kan men dit tot 14 november, in een envelop, sturen naar Jantje Beton, Antwoordnummer 8489, 3500 VW Utrecht, met op de envelop vermeld blanco lot. Op het blanco lot dient de koper de eigen naam, adres en woonplaats te vermelden zodat Jantje Beton tijdig een nieuw lot kan toezenden.

Jantje Beton organiseert voor de negende keer de Jantje Beton Loterij. Deze loterij is gericht op basisscholen, die de helft van de opbrengst zelf mogen besteden aan extraatjes voor de kinderen, zoals het opknappen van het schoolplein, spelletjes voor in de klas, e.d.. De andere helft besteedt Jantje Beton aan projecten voor kwetsbare kinderen in Nederland. Er doen dit jaar 1214 scholen mee die naar verwachting ruim 1 miljoen loten à¡ 1,50 euro, verkochten. De trekking is op 24 november 2005. De hoofdprijs is een geheel verzorgde Club Med vakantie voor vier personen ter waarde van 4.000 euro. Andere prijzen zijn een dames- en herenfiets, een ballonvaart, een camcorder en jaarabonnementen op tijdschriften.

bron:Jantje Beton