De hoofdmacht van het 'redeployement'-ondersteuningsdetachement keert donderdag 28 april vanuit Koeweit terug op vliegbasis Eindhoven. Dit detachement zorgde sinds februari jl. voor de terugkeer van materieel en personeel van SFIR uit Irak. Het ging om de grootste Nederlandse logistieke operatie sinds de Tweede Wereldoorlog. De operatie is voorspoedig verlopen en een maand eerder afgerond dan verwacht. 

De 350 militairen van het ondersteuningsdetachement komen voornamelijk van het 200 bevoorradings- en transportbataljon uit 't Harde. De militairen ontmantelden de afgelopen maanden deels de Nederlandse kampen in Irak en droegen deze daarna over aan de Britten en Irakezen. Daarnaast zorgden ze voor de verscheping van het materieel terug naar Nederland. 
 
In totaal bracht het detachement 1750 militairen vanuit Irak weer naar huis. Daarnaast vervoerde het bijna 1500 voertuigen, aanhangwagens en ander materieel en ruim 1000 containers. Op dit moment zijn schepen met het materieel onderweg naar Nederland. Deze worden medio mei in de Eemshaven verwacht. 

bron:Ministerie Defentie