The-bag-incorporation, Een kunstproject in het spanningsveld van virtualiteit en realiteit.Museum van Bommel van Dam nodigt u uit voor een eerste kennismaking met het project ´The-bag-incorpoartion' op donderdag 14 juli aanstaande om 11.00 uur in Museum van Bommel van Dam, Deken van Oppensingel 6 te Venlo.

Vanaf 13 oktober aanstaande presenteert Museum van Bommel van Dam de tentoonstelling The-Bag-Incorporation, een kunstproject in het spanningsveld van virtualiteit en realiteit. Sinds maart 2004 staat de The-bag-incorporation namelijk al als virtuele expositie op internet. Negenendertig Europese kunstenaars tonen hun artistieke interpretatie van een eenvoudige boodschappentas.

In 1902 wordt in Wenen voor het eerst een papieren draagtas geïntroduceerd. Sindsdien is de draagtas uit onze maatschappij niet meer weg te denken. Dit gegeven inspireerde de Duitse kunstenares Ursula Pahnke-Felder tot het project 'The-bag-incorporation'. Via internet heeft ze internationale kunstenaars opgeroepen een eenvoudige witte boodschappentas, van papier, plastic of textiel, te re-stylen. Elke kunstenaar heeft zijn of haar tas naar eigen believen vorm mogen geven: er waren vooraf geen restricties.

Museum van Bommel van Dam presenteert in het najaar deze sterk uiteenlopende collectie artistieke winkeltassen. Als u de tassen op internet wil bekijken, zie: http://www.virtuelle-galerie.de/the-bag-incorporation

bron:Museum Bommel van Dam