Brussel, 3 juli 2008 – The Dominican Hotel in Brussel is genomineerd voor de prestigieuze Villegiature Awards in de categorie van Best Interior Design. Een jury van 20 prominente journalisten en de directeuren van 3 prestigieuze hotels erkennen elk jaar de beste hotels in Europa voor uitzonderlijke architectuur, service, design, eet en drink gelegenheden en management.

 

The Dominican werd op 8 november 2007, als eerste design hoteltm in Brussel, geopend en is onderdeel van Carlton Hotel Collection. Achter de gevel van het oude “Davids Huis” (genoemd naar de Franse schilder Jaques-Louis David die hier woonde van 1815 tot 1825) ontstond het moderne pand met de grandeur van vroeger. Architect Bart Lens en interieurdesigners FG Stijl (bekend van College Hotel, Hotel The Dylan, Restaurant Park Heuvel en Restaurant Calla’s) tekenden voor het ontwerp en de inrichting. FG stijl won eerder al de Best Interior Design Award in 2005.

Op 20 oktober 2008 zullen de winnaars van de Villegiature Awards bekend gemaakt worden in Parijs.

 

Eerder dit jaar werd The Dominican ook opgenomen in de Top 10 Hot List 2008 van de Amerikaanse uitgave van het toonaangevende reistijdschrift 'Condé Nast Traveler'. In de Hotlist staat een opsomming van de meest stylish, innovatieve, luxueuze hotels waarvan locaties uiteenlopen van  tropische eilanden tot aan hoofdsteden.

 

Over The Dominican:

The Dominican Hotel dankt zijn naam aan een Dominicaner klooster dat in de 15e eeuw op deze plaats stond. De ontwerpers hebben hieraan hun inspiratie onttrokken. Overweldigende ruimtes, hoge plafonds, kloostergangen en de binnentuin zijn slechts enkele facetten.

Het hotel beschikt over 150 prachtig ontworpen luxe kamers en suites. De kamers liggen rondom de vredige kloostertuin en hebben ieder een individuele atmosfeer waarbij veel aandacht is gegeven aan moderne materialen en stoffen. Alle hotelgasten kunnen gebruik maken van de fitnessruimte, sauna en Turks stoombad. The Dominican kan groepen tot 150 personen hosten, recepties voor 250 mensen verzorgen en diners serveren voor 10 tot 120 personen.

 

Voor meer informatie, prijzen en reserveringen kan men kijken op www.thedominican.be

 

(Niet voor publicatie)

Voor meer informatie over dit bericht, persbezoeken en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

HarverPro Creatieve Communicatie & PR

Harriet Verhoeven

Tel: +31 348 – 560 731

[email protected]

 

Over Carlton Hotel Collection:

The Dominican Hotel is in eigendom van Carlton Hotel Collection en is het eerste hotel van de hotelgroep in België. Carlton bezit nog 9 andere hotels in Nederland en Groot Brittannië. Alle hotels bevinden zich in of nabij grote steden. Elk hotel heeft zijn eigen persoonlijkheid en stijl, passend binnen de lokale omgeving. www.carltonhotels.com 

 

Over design hotelsTM :

140 hotels over de hele wereld dragen het label design hotelsTM. Deze individuele hotels hebben allen een eigen karakter, vooruitstrevend ontwerp en culturele authenticiteit. design hotelsTM staan voor de meest moderne en uitgekiende ideeën in de hotelbranche en bieden de wereldreiziger nieuwe keuzes en inspiratie. www.designhotels.com

 

Over FG Stijl en Lens°Ass Architecten:

De Belgische architecten Lens°Ass en het Nederlandse ontwerp duo Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp en inrichting van The Dominican. FG Stijl won onder andere de prestigieuze ‘Prix-Villegiature Paris’ prijs in de categorie Best Interior Design in Europa in 2005. Zij waren als interieur-architecten in staat om het totaalconcept van The Dominican te ontwerpen en maakten een prachtige combinatie van Brusselse tradities en de historiek van het pand met een zeer scherp, hedendaags design.

www.fgstijl.com | www.lensass.be