Thermobox bevordert de kwaliteit van restaurantmaaltijden



Persbericht

Een thermobox is een uitvinding die ervoor zorgt dat maaltijden de juiste temperatuur voor langere tijd kunnen behouden. Het idee erachter is dat een maaltijd in de thermobox geplaatst wordt, terwijl men verder gaat met het bereiden van overige maaltijden. Culinair experts hebben onderzoek gedaan naar een thermobox en diverse alternatieven, zoals warmhoudlampen. Hieruit is gebleken dat de kwaliteit van het voedsel, zelfs na langere tijd, in de thermobox het best blijft.

Overige resultaten
Het onderzoek is niet specifiek gedaan naar het gebruik van thermoboxen, maar het heeft wel verrassende resultaten opgeleverd voor deze werkwijze. Voorheen werd wel het nut ingezien van een dergelijke voedselopslag, maar er werd gedacht dat de kwaliteit van voedsel daarin sneller zou afnemen dan bijvoorbeeld wanneer een bord eten onder warmhoudlampen wordt geplaatst. Daarbij is gebleken dat een thermobox gemakkelijk in het gebruik is en dat het ook door professionele koks als een slimme oplossing in de professionele keuken wordt gezien.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform



Comments are closed.