Thiemo de Bakker Europees Kampioen Tennis tot en met 18 jaarThiemo de Bakker uit 's-Gravenzande is in het Zwitserse Klosters Europees Jeugd Kampioen tot en met 18 jaar geworden. In de finale was hij met 7-6(3) 6-3 te sterk voor de Fransman Alexandre Sidorenko. Dit resultaat geeft wederom aan dat de Nederlandse jeugdspelers op dit moment uitstekend presteren in het internationale circuit.

Eerder dit seizoen stond Antal van der Duim al in de finale van het jeugdtoernooi op Roland Garros en bereikte hij daar samen met Thiemo de halve finale in het dubbelspel. Ook jeugdtalent Robin Haase is bezig met een uitstekend tennisseizoen. Op de Australian Open bereikte hij de halve finale bij de jeugd en vorige maand nog wist Robin een finaleplaats op het jeugdtoernooi van Wimbledon te veroveren. De leden van AA-Drink Jong Oranje bewijzen hiermee dat ze op de goede weg zijn om zich te meten met de internationale jeugdtop.

Eerste Nederlander in tien jaar

Thiemo de Bakker is sinds tien jaar weer de eerste Nederlander die het Europees Jeugd Kampioenschap tot en met 18 jaar op zijn naam heeft weten te schrijven. In 1995 was Peter Wessels de laatste Nederlandse winnaar van dit Europees Kampioenschap. Vorig jaar bereikte Igor Sijsling al wel de finale tot en met 18 jaar in het Zwitserse Klosters.

Bij het Europees Jeugd Kampioenschap tot en met 14 jaar bereikten ook de Nederlandse meisjes Quirine Lemoine en Lynn Schönhage de finale in het dubbelspel. Met 5-7 6-2 en 2-6 waren zij in Tsjechië net niet sterk genoeg voor de Slowaakse Hercog en Kajtazovic. De Nederlandse jeugdspelers Tim van Terheijden en Evthimios Karaliolios behaalden in de herendubbel eveneens knap de tweede plaats tijdens de Europese Kampioenschappen tot en met 16 jaar in Italië.

De complete uitslagen van de Europese Jeugd Kampioenschappen tot en met 14, 16 en 18 jaar staan op www.tenniseurope.org.

bron:KNLTBComments are closed.
%d bloggers liken dit: