De rechtbank Roermond heeft woensdag een 20-jarige inwoner van Thorn veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, te vervangen door 50 dagen hechtenis. Daarnaast is de Thornenaar veroordeeld tot een ontzegging van de rijbevoegdheid van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd dat het rijbewijs reeds is ingehouden.

De Thornenaar reed op 30 augustus 2005 in Blerick over de Maasbreeseweg in de richting van Venlo in een flauwe bocht naar rechts, rechtdoor. Daarbij schampte hij een tegemoetkomende auto en botste daarna frontaal tegen een daarachter rijdende motor. De bestuurder van de motor is op 14 september 2005 aan de verwondingen van het ongeval overleden.
De rechtbank is van oordeel dat uit de omstandigheden van het ongeval niet kan worden vastgesteld dat er sprake was van grove schuld van de verdachte. De rechtbank sprak verdachte dan ook vrij van het misdrijf van artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994.
De rechtbank acht wel bewezen dat verdachte door zijn handelen gevaar op de weg had veroorzaakt en daardoor het verkeer had gehinderd. Dit is een overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1995.
Bron: Rechtbank Roermond

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular