Warm, druk en rokerig was het in de Embassy bar van het Golden Tulip Bel Air Hotel. Maar voor alle aanwezigen was het duidelijk, de goede oude tijden herleefden in deze legendarische bar.

Afgelopen vrijdag presenteerde het hotel het eerste jazzconcert sinds het North Sea Jazz Festival naar Rotterdam verhuisde. Na een opzwepend optreden van Jacky-T, die met haar trompet een mix van jazz en hiphop tentoon spreidde, was het de beurt aan Hans Dulfer. Samen met zijn vijfkoppige formatie gaf hij de 250 gasten waarvoor ze gekomen waren. Een mix van prachtige jazzsongs, bebop, latin & Afrikaanse ritmes en vooral veel swing. En zoals het vroeger was, stonden nu ook de mensen weer te dringen om vanuit de lobby de volle bar in te kunnen.

 

Met dit eerste succesvolle life jazzconcert, onder de noemer ‘Those Bel Air Nights’, heeft het Golden Tulip Bel Air Hotel haar positie als jazzhotel terug. Het hotel springt in op de behoefte om jazz weer kleinschalig te beleven in een sfeervolle ambiance. Zoals een gast zei:’De sfeer van een jazzclub is zo moeilijk te realiseren en Bel Air Hotel hoeft daar geen moeite voor te doen, die heeft het gewoon.’

 

Het volgende concert vindt plaats op donderdag 5 oktober. Dan is het de beurt aan topdrummer Marcel Serierse & Friends. Dit concert is ook weer gratis voor de gasten die zich vooraf registreren op www.goldentulipbelairhotel.nl .

 

Vervolgens vinden in het najaar nog 2 concerten plaats:

Op donderdag 30 november Martijn Vink & Friends

Op vrijdag 22 december Lucas van Merwijk & Friends

 

De directie van het Bel Air Hotel is voornemens om ook in het voorjaar elke maand de jazzconcerten te laten terugkeren.

 

 Bron: HarverPro Creatieve Communicatie