Van de 60 bestverkochte boeken in de Nederlandse boekwinkel van mei 2004 tot mei 2005 bestaat de top vijf geheel uit spannende boeken. Deze top vijf telt drie titels van Dan Brown, gevolgd door een titel van Saskia Noort en een van Nicci French. Dit blijkt uit het Dossier Juni - Maand van het Spannende Boek 2005, dat vandaag bekend werd gemaakt door de Stichting CPNB.

 

Ook blijkt dat maar liefst 70% van de (volwassen) Nederlanders wel eens een spannend boek leest. De meeste van hen lezen spannende boeken tijdens hun vakantie, gevolgd door ´thuis op de bank'. Ook de trein is een plek waar spannende boeken vaak worden gelezen. Het populairste genre spannende boeken blijken detectives. Dit geldt zowel voor vrouwen als mannen. Mannen houden daarnaast meer van spionageromans, vrouwen meer van psychologische thrillers, aldus een in deze maand gehouden onderzoek door Intomart ter gelegenheid van de start van Juni - Maand van het Spannende Boek 2005.

De 17 e editie van deze landelijke campagne vindt plaats van woensdag 1 t/m donderdag 30 juni en heeft als motto Huisje, boompje, moord - Verhalen over misdaad in eigen kring. Het motto refereert aan het feit dat veel misdaden gepleegd worden als gevolg van spanningen in de relationele sfeer, een veel voorkomend thema in thrillers. Niet zelden immers is in thrillers de dader een familielid, buur of vriend.

Renà© Appel, de Nederlandse meester van de psychologische misdaadroman, is de auteur van het geschenkboekje, getiteld Als broer en zus. In juni krijgen klanten van de boekhandel Als broer en zus bij aanschaf van ten minste à¢?¬ 12,50 aan Nederlandstalige boeken. De oplage is 485.000 exemplaren. Deze maand verscheen van Renà© Appel zijn boek Loverboy.Bezoekers van bibliotheken ontvangen in juni ook een cadeau: In eigen kring. Fragmenten uit tien topthrillers. De bibliotheekpocket bevat een bloemlezing van leesfragmenten uit spannende titels die aansluiten bij het thema. Aan de pocket is een prijsvraag verbonden waarmee een luxe treinreis door Zuidoost-Azië met de Eastern & Oriental Express is te winnen.

bron:CPNB

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular