De kranslegging bij het monument op het Russisch Ereveld ter herdenking van de Russische oorlogsslachtoffers op maandag 9 mei a.s. start om 10.00 uur op begraafplaats Rusthof in Leusden. Dit in tegenstelling tot wat in eerdere publicaties stond vermeld, namelijk 10.30 uur. Belangstellenden die willen deelnemen aan de herdenking wordt verzocht om vanaf 9.30 uur op het voorplein van de begraafplaats te verzamelen.

De gevallenen uit de voormalige Sovjet-Unie worden traditioneel op 9 mei op het ereveld van de begraafplaats Rusthof en bij het monument Koedriest herdacht. Dat is ook de dag waarop in de voormalige Sovjetstaten de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht.

De herdenkingsceremonie begint om 9.30 uur, wanneer een kleine delegatie van vertegenwoordigers van de ambassades van de Russische Federatie, Wit Rusland, Oekraïne, Oezbekistan en Kazakstan bloemen neerlegt bij de monumenten Koedriest en de Stenen Man. Bij het monument Koedriest zijn ook de leerlingen van de openbare basisschool De Heerd aanwezig, die het monument heeft geadopteerd.

Om 10.00 uur voegt deze groep zich samen bij de overige genodigden en belangstellenden op de begraafplaats Rusthof. Daar vindt om 10.05 uur de kranslegging plaats bij het monument op het Russische ereveld. Om 11.00 uur wordt de herdenkingsplechtigheid afgesloten met een receptie in de aula van Rusthof.

bron:Gemeente Leusden