Het Brabants Afval Team presenteerde vandaag haar eerste vuilniswagen op aardgas. Dit past in het Tilburgse beleid om het gebruik van aardgas als brandstof voor auto's, vrachtwagens en bussen te stimuleren. Want rijden op aardgas is schoon, goedkoop, stil en betrouwbaar.

De gemeente Tilburg werkt aan de verbetering van het stedelijk milieu. Het geluidsniveau moet op diverse plaatsen flink omlaag en de luchtkwaliteit in de binnenstad is hier en daar slechter dan de Europese norm aangeeft. Eén van de maatregelen is het gebruik van aardgas als motorbrandstof te stimuleren.
Het Brabants Afval Team introduceerde daarom vandaag de eerste vuilniswagen op aardgas. Ook de volgende afgeschreven vuilniswagens worden door aardgaswagens vervangen. De meerkosten, 25.000 Euro op een aanschafprijs van 200.000 Euro, worden door de goedkopere brandstof terugverdiend.
De gemeente Tilburg, onlangs uitgeroepen tot duurzaamste gemeente in Nederland, loopt in Nederland voorop in het stimuleren van rijden op aardgas. In januari werd in Tilburg het eerste aardgastankstation van Zuid-Nederland geopend. En in maart ondertekende Tilburg het convenant 'Stimulering schone vrachtauto's en milieuzonering', waarmee de luchtverontreiniging door vrachtauto's in binnensteden wordt aangepakt.
bron:Brabants afval team