Minister-president Balkenende zal tijdens het Nationaal Innovatie Evenement op 7 december in Maarssen tijdens de TNO InnovatieVeiling(c) het eerste TNO-octrooi van de dag veilen. Premier Balkenende is ook voorzitter van het Innovatieplatform.

Ondernemers die efficiënter en duurzamer willen werken of nieuwe markten willen aanboren, krijgen de kans te bieden op de nieuwste technieken en producten van TNO. De geoctrooieerde kennis van TNO komt daarmee binnen handbereik.

De TNO InnovatieVeiling(c), is vergelijkbaar met een kunstveiling van een regulier veilinghuis. Op de InnovatieVeiling(c) biedt u echter niet op schilderijen, maar op geoctrooieerde uitvindingen die bedrijven vooruit helpen. Beter gezegd: een ondernemer biedt op het exclusieve recht om met TNO te onderhandelen over een vorm van samenwerking. Daardoor blijven de bedragen binnen de perken. Het verwachtte eindbod per kavel ligt rond 300 euro. De ondernemer zit daarbij niet meteen aan de gekochte innovatie vast. Als de gesprekken over bijvoorbeeld een licentie, overname of financiering tot niets leiden, zijn zij nergens toe verplicht.

INITIATIEFNEMERS
De TNO InnovatieVeiling(c) is een initiatief van TNO en NENUNAV Bedrijfsoverschrijdend Management. De opbrengst van de TNO InnovatieVeiling(c) gaat naar de Nederlandse Orde Van Uitvinders (NOVU) te Weesp.

LOCATIE
De TNO InnovatieVeiling(c) vindt plaats in DeFabrique, Westkanaaldijk 7 in Maarssen (Utrecht). DeFabrique is een evenementenlocatie gevestigd in een oude mengvoederfabriek aan de rand van Utrecht. Het gebouw herkent u aan de grote oude silo's.

PROGRAMMA
Vanaf 7 december 9.30 kunt u in DeFabrique inzage krijgen in de innovaties, prototypes en modellen. De daadwerkelijke veiling start vanaf 15.30 op het hoofdpodium. Kijk op www.innovatieveiling.nl

bron:TNO