Eind april zijn de eerste Transavia-charters geland in Kefalonia, onder andere bekend door 'Captain Corelli's Mandolin'. De start van het zomerseizoen gaat gepaard met relevante toeristische ontwikkelingen in Kefalonia en het naast gelegen buureiland Ithaka de voormalige thuisbasis van Odysseus. Makis Metaxas, een van de bestuurders van de eilanden, kondigde de aanleg van extra wandelroutes aan, uitkijkposten in het National Park en verbeterde toegang tot de archeologische sites. Ook wordt het wegennet aangepakt en zijn er nieuwe (cruise)havens in ontwikkeling.

Kefalonia
Kefalonia is het 6 na grootste eiland van Griekenland. Het eiland bestaat uit bergen, diepe kloven en vruchtbare dalen. Ontdek de Drogarati, druipsteengrotten waar tot op de dag van vandaag nog concerten worden gegeven of bezoek Melissani, een prachtig ondergronds meer met helderblauw water. Op een paar minuten afstand van de gezellige hoofdstad Argostoli ligt Makris Gialos, à©à©n van de bekendste stranden. Het strand heeft een restaurant, snackbars en watersport faciliteiten. Het is het favoriete strand van jongeren en families. Voor meer informatie over Kefalonia zie www.kefalonia.com

Wandelen
Kefalonia staat bekend om de wandelvakanties door de prachtige natuur. Om de infrastructuur aantrekkelijker te maken voor toeristische bezoekers zijn de wandelroutes op het eiland met eenvoudige maar informatieve borden gemarkeerd. Iedere wandelaar kan hiermee probleemloos zijn weg vinden over bijvoorbeeld Mount Aenos, waar bovendien is gezorgd voor picknickplaatsen. Ook het beschermde gebied rond het meer van Koutavos is met ingang van deze zomer toegankelijk gemaakt voor bezoekers.

Met boot en (cruise)schip
Om (cruise)schepen aan te moedigen om Kefalonia aan te doen, is een nieuwe cruisehaven aangelegd in Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. Het schip meert nu af aan de kade, voorheen bracht een tender de passagiers aan land. Andere havens als Pessada, Poros en Sami en ook de haven van Ithaka zijn ook sterk aan het verbeteren. Privà© jachten kunnen tegenwoordig al direct aanleggen bij de resorts.

Festivals
Dit jaar zijn er allerlei evenementen op de beide eilanden om de bezoekers samen met de bevolking te laten genieten van de locale tradities en culturen.
- In juni is er op Ithaka een theaterfestival en in de stad Argostoli vindt een internationaal koren festival plaats
- Op 16 augustus en 20 oktober is het St Gerassimos (beschermheilige van Kefalonia) festival
- Op 17 en 18 augustus wordt het Robola Wijnfestival gevierd

bron:USP PR & Communicatie