Rechtbank Assen heeft op 13 december 2005 het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in een strafzaak tegen een bedrijf dat radarontvangstapparaten in voorraad had. Het in voorraad hebben daarvan is sinds 1 januari 2004 verboden. Het bedrijf had de partij geblokkeerd. De apparaten zouden worden teruggestuurd naar de groothandel.

Een verbalisant van de Voedsel en Waren Autoriteit bezocht het bedrijf op 22 januari 2004. Hij maakte de afspraak met het bedrijf dat na terugzending de omruilfactuur aan hem zou worden toegezonden. Op 23 januari 2004 echter volgt nieuw beleid. Radarontvangstapparaten moeten in beslag worden genomen en er moet proces-verbaal worden opgemaakt. Dit gebeurt dan ook op 3 februari 2004.

De rechtbank vindt dat de verbalisant bij het bedrijf de indruk heeft gewekt dat het niet zou worden vervolgd. Hij was daar ook toe bevoegd, gelet op het beleid op dat moment. En het bedrijf mocht op die toezegging vertrouwen, gelet op de positie van de verbalisant. De in beslag genomen apparaten moeten worden teruggegeven.
 
bron:Rechtbank Assen