De achtentwintigjarige Tommy Klarenbeek heeft tijdens de WK Skiracen in de categorie Formule II in Engeland een geweldige prestatie geleverd. Na een ernstige enkelbreuk is Tommy, mede dankzij trainer Bernard Kelderman, helemaal terug in de sport. De slechte weersomstandigheden tijdens de voorrondes, windkracht 8, hebben hem er ook niet van kunnen weerhouden het onderste uit de ski te halen en zich daarmee te verzekeren van zilver bij de Wereld Kampioenschappen Skirace.

Het waterskiën, skiracen, zit hem van kleins af aan in het bloed. Toen hij twee jaar oud was begon zijn vader met waterskiën en oefende de twee jaar oude Tommy met hem: droog, met een skitouw. Hij was 5 jaar toen hij het echte avontuur aanging. Sindsdien is zijn skicarrià¨re in de lift. Nadat hij op 15-jarige leeftijd aan zijn eerste WK meedoet, is er geen houden meer aan en na veel podiumplaatsen is er in 1998 goud voor Tommy bij het Europees Kampioenschap. Bij andere officiële nationale en internationale wedstrijden liet hij veel van zichzelf zien.

Skiracen is à©à©n van de disciplines binnen de waterskisport. Bij Skirace staat, de naam zegt het al, snelheid voorop. De start is een belangrijk en cruciaal moment: de boten starten op het startschot en de skiërs mogen niet uit het water worden getrokken voor dit schot klinkt.

De Nederlandse Waterski Bond maakt zich sterk om alle disciplines, zoals Klassiek skiën, Wakeboarden, Cable skiën, Handi skiën, Blootvoet skiën en Skirace onder de aandacht van een breed publiek in Nederland te brengen, om talenten te scouten en te ontwikkelen en verenigingen te ondersteunen. De verenigingen en leden die aangesloten zijn bij de Nederlandse Waterski Bond, genieten veel voordelen waaronder kortingen bij watersportbedrijven, 6 maal per jaar ontvangen zij het Waterski&Wakeboard Magazine en de NWB organiseert de officiële wedstrijden en veel andere evenementen.
Waterskiën is fun en vrijheid en in Nederland is gelukkig meer dan genoeg water om deze happy feelings te beleven samen met veel andere liefhebbers van de watersport.

bron:Nederlandse Waterskibond