125 jaar Koninklijk Horeca Nederland steunt We Care Foundation

Maastricht, 28 mei 2008 – Tijdens het belangrijke jubileumjaar steunt Koninklijk Horeca Nederland de We Care Foundation die geld inzamelt voor gastvrije goede doelen. Een groep enthousiaste TOP Ambassadeurs werd tijdens de eerste officiële bijeenkomst in Nieuwersluis toegesproken door de aanstekelijke voorzitter Jeu Claes om deze zomer een maximaal aantal horecabedrijven te laten participeren aan de acties van de We Care Foundation.

Op een zonovergoten terras aan het water bij restaurant ‘t Stoute Soldaatje in Nieuwersluis inspireerde Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland 20 ambassadeurs van de We Care Foundation die allen hun sporen verdiend hebben in de gastvrijheidindustrie. Deze stichting is een initiatief van HotelloTOP, een netwerk van afgestudeerden van Hoge Hotelscholen. Het initiatief wordt inmiddels ondersteund door prominente horecaondernemers als Herman den Blijker, Joop Braakhekke en Hans van Wolde.

Op 1 september gaat de € 1 actie weer van start. Gasten van de hotels en restaurants, maar ook van cafetaria’s of eetcafés worden vooraf geïnformeerd over de vrijwillige bijdrage van 1 euro die ze kunnen doen middels een tafelkaartje. De ondernemer zamelt dan per rekening € 1 voor gastvrije goede doelen. Naast de € 1 actie zijn de ideeën van de ondernemers meer dan welkom. Bijvoorbeeld enkele “We Care” wijnen op de kaart zetten waarvan een gedeelte van de opbrengst naar het goede doel gaat. Het beste idee om geld in te zamelen, wordt bestempeld als het ‘Gouden idee’ en de bedenker wint een TOPfeest voor het hele team!

De reacties van gasten waren in 2007 zeer positief en ook in Engeland is dit een jaarlijks terugkerend fenomeen. Het is deze zomer aan de TOP Ambassadeurs om het goede doel te communiceren in het veld en een maximale bijdrage voor de stichting te verzamelen. “Horecaondernemers zijn de hele dag bezig met het runnen van hun bedrijf en tevreden stellen van de gast. Deze ambassadeurs kunnen hen het beste vragen om mee te doen met de actie omdat zij het horecavak kennen” aldus Claes.
www.wecarefoundation.eu

De Top Ambassadeurs zijn;
Ruud Baljé, Angélique Barèl, Michel van den Bosch, Theo van Brussel, Ronald Dupuits, Jordy van Ettekoven, Richard Haeck, Frits Hendriks, Muriëlle Kievits, Arthur jr. Kissels, Robbert Miltenburg, Onno Muller, Wendy Oostveen, Peter Paardekoper, Marjon Prummel, Hans Spuijbroek, Mark Steinfelder, Robert Verhoeven, Nancy Vianen, Maarten Wessels, Jos Jumulet, Jojo Mulder, Iwan Dijkstra, Guiseppe Patacca, Alexander de Vries, Maurits De Graeff, Henk Klijn.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht en fotomateriaal:
HarverPro Creatieve Communicatie & PR
Robert Verhoeven
Tel: 0348 – 560 731 Email: [email protected]