Topdrukte bij Helderse VlootdagenDe Nationale Vlootdagen in Den Helder hebben het afgelopen weekeinde ruim 225.000 bezoekers getrokken, 35.000 meer dan vorig jaar. De derde en laatste dag passeerden zon 105.000 bezoekers de poorten van het Nieuwe Haventerrein van de Koninklijke Marine.

De vele Nederlandse en buitenlandse schepen trokken zeer veel bezoekers. Naast een uitgebreid activiteitenprogramma trokken de gecombineerde demonstraties met schepen, helikopters, eenheden van het Korps Mariniers en de Kustwacht veel publiek. De toestroom naar het terrein werd, net als zaterdag, door bewegwijzering van Rijkswaterstaat geregeld. Ook maakten veel bezoekers gebruik van het openbaar vervoer waarbij bussen speciaal werden ingezet om bezoekers te vervoeren van en naar het marineterrein.

Ter afsluiting van de Nationale Vlootdagen 2005 werd op het Bernhardplein in Den Helder een feestelijke taptoe gegeven door de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers in samenwerking met onder andere het Pasveerkorps Leeuwarden, Trompettenkorps van de Koninklijke Marechaussee en Volt Tilburg.

bron:MinDefComments are closed.
%d bloggers liken dit: