Een kookboek voor mensen met
één hand- en anderen die niet zo handig zijn in de
keuken. Anita van Gelder, zelf halfzijdig verlamd geraakt na een
operatie, verzamelde een flink aantal recepten tijdens haar
revalidatie. Een aantal topkoks omarmden het initiatief en zijn de
uitdaging aangegaan om een van hun eigen recepten met
één hand te bereiden. Zo ontstond .Eén handig
kookboek. Het boek wordt uitgegeven door Nationale Vereniging de
Zonnebloem en de Stichting Vrienden van de Tolbrug (zij werven
fondsen voor het revalidatiecentrum de Tolbrug waar Anita
revalideerde).

Op 3 november a.s wordt het kookboek in
Amstelveen bij KPMG gepresenteerd door Marijke van Eck, directeur
van de Zonnebloem. De topkoks die de hand uit de mouw staken, zijn
Margo Reuten, Nico Boreas, Ronald Tausch, Thijs Vis en Harrie
Hendriks. Cas Spijkers schreef het voorwoord van het kookboek. "Een
Handig Kookboek" wordt gepresenteerd tijdens een etentje dat ook
pro deo door KPMG op haar hoofdkantoor wordt aangeboden aan zieke,
gehandicapte en hulpbehoevende Zonnebloemgasten in het kader van
Make a Difference Day (MADD). MADD is een tweedaags nationaal
evenement op 3 en 4 november dat in het teken staat van
vrijwilligerswerk. Medewerkers van KPMG fungeren bij het etentje
als vrijwilliger in de bediening. De volledige opbrengst van het
kookboek gaat naar Stichting Vrienden van de Tolbrug ten behoeve
van aanpassingen aan het revalidatiecentrum en naar de Zonnebloem
voor activiteiten voor lichamelijk gehandicapten in de leeftijd van
18 tot 45 jaar.

bron:De Zonnebloem