Full HD sportcam trotseert sneeuw, regen en zand en werkt zelfs onder water

Breda, 25 mei 2010 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag de Camileo BW10, een Full HD sportcam die met gemak tegen water en stof kan. Deze platte, compacte camcorder is ontworpen voor actieve sporters, avontuurlijke reizigers en gezinnen die een zeer robuuste camera willen, uitgerust met de nieuwste technologie. De trendy Camileo BW10 is verkrijgbaar in drie kleuren: geel, turkoois en zilver.

Een sportieve dag op het strand, een spannende snorkeltocht, een bijzondere woestijntrip of een snelle afdaling op de ski: allemaal de moeite waard om opnamen van te maken in de beste kwaliteit. De Camileo BW10 is daar de meest geschikte camcorder voor. Het toestel is ook uitermate geschikt voor filmen onder water en is dan ook waterproof tot een diepte van twee meter. Opnames maken als het regent of sneeuwt of in een zeer vochtige omgeving, zoals een kas of een tropisch regenwoud, is voor de BW10 geen probleem. De rubberen behuizing beschermt de camcorder tegen schokken, stof en zand. Deze kleine sportcam meet slechts 22 x 55 x 107 mm en weegt maar 114 gram. Het past met gemak in een broek- of jaszak en is zo altijd bij de hand om meteen een opname te maken.

Hoge opnamekwaliteit
De camcorder biedt Full HD resolutie (1080p/30fps), ingebouwde videostabilisatie en een krachtige 10x digitale zoom. De gebruiker kan eenvoudig en snel omschakelen van video- naar fotostand. Dankzij de geïntegreerde ´gezichtsdetector‘˜ kunnen gebruikers portretten vastleggen (tot 12 gezichten in beeld) met automatische belichtingstijden en kleuraanpassingen. Verder maakt de maximale gevoeligheid van ISO 1600 het mogelijk om prachtige opnamen te maken, zelfs onder minder gunstige lichtomstandigheden.

Op de Camileo BW10 kunnen de video-opnamen en foto‘˜s worden opgeslagen op een SD-kaart met een capaciteit van maximaal 64GB en getoond worden op een helder 5,1 cm LCD-scherm. Om de opnamen samen met vrienden op een groot scherm te bekijken kan alles via een HDMI Digital AV-uitgang worden gestreamd naar elk HD-scherm. Gebruikers kunnen de filmpjes met een druk op de knop ook gemakkelijk op YouTube zetten dankzij de bijgeleverde Camileo Uploader software.

De Camileo BW10 is verkrijgbaar vanaf eind juni met een adviesprijs van €149,- inclusief BTW.

Specificaties
à¢â‚¬¢ Videoresolutie: tot Full HD 1920 x 1080 (30p)
à¢â‚¬¢ Videostabilisatie
à¢â‚¬¢ Foto‘˜s tot 5 megapixel
à¢â‚¬¢ 5 MP CMOS beeldsensor
à¢â‚¬¢ Geschikte geheugenkaarten: SD/SDHC/SDXC met een capaciteit tot 64GB voor een opnameduur van meer dan 7 uur voor Full HD video
à¢â‚¬¢ Digitale zoom: 10x voor video en stilstaande beelden
à¢â‚¬¢ Waterdicht tot 2m diepte
à¢â‚¬¢ Gewicht inclusief batterij: 114g
à¢â‚¬¢ Afmetingen: 22mm x 55mm x 107mm
à¢â‚¬¢ LCD-monitor: 5,1cm (2 inch)
à¢â‚¬¢ Bestandsformaten: MP4 (video), JPG (foto‘˜s), AAC (audio)
à¢â‚¬¢ Aansluitmogelijkheden: HDMI, USB 2.0
à¢â‚¬¢ Camileo Uploader software voor eenvoudig uploaden naar YouTube
à¢â‚¬¢ PictBridge-functie voor printen van foto‘˜s
à¢â‚¬¢ Action-stand met 10s selftimer

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 73 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen:

Toshiba Information Systems Benelux
Amel Msellemi
Tel. +31 (0)76 - 5438715
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850