Verbeterde bruikbaarheid door integratie met touchscreenmogelijkheden van Windows 7

Breda, 10 februari 2010 - Toshiba Information Systems Benelux kondigt vandaag de multi-touchversie aan van zijn ultradraagbare Satellite U500 notebook. Deze compacte lichtgewicht designlaptop is nu voorzien van een 33,8 cm (13,3 inch) touchscreen dat navigeren via het aanraken van het scherm met de vingertoppen mogelijk maakt.

à¢â‚¬Å“Toshiba beschouwt gebruiksgemak als een van de belangrijkste criteria bij het ontwerpen van klantgerichte notebooks,à¢â‚¬ zegt Ronald Ravel, sales & marketing manager Toshiba Information Systems Benelux. à¢â‚¬Å“Door onze tweeledige aanpak - ondersteuning van input via een conventioneel toetsenbord en via een innovatief touchscreen - wordt de bruikbaarheid van de U500 sterk uitgebreid.à¢â‚¬

Natuurlijke manier van navigeren
De fraaie in 3D-patroon uitgevoerde luxe bruine Satellite U500 benut optimaal de mogelijkheden van Windows Touch in Windows 7. Gebruikers kunnen kiezen of ze willen werken met de Touch Pad, een externe muis, met sneltoetsen via het toetsenbord of via het aanraken van het scherm met de vingers. Door hun vinger op en neer over het scherm te bewegen, kunnen gebruikers eenvoudig door een document of een webpagina scrollen. Het ´dubbel klik‘˜-commando wordt gegeven door twee keer met de vinger op het scherm te tikken. Met twee vingers op het scherm kan een foto vergroot of verkleind worden en door de ene vinger rond de andere te draaien, kan de gebruiker de foto roteren. Daarnaast worden nog vele andere multi-touch bewegingen ondersteund.

Werken met het touchscreen zorgt er ook voor dat de bruikbaarheid van de Toshiba LifeSpace software verder wordt vergroot. Onderdelen van LifeSpace zijn onder meer het BulletinBoard voor projectorganisatie en ReelTime voor het eenvoudig zoeken naar bestanden.

Prijs en beschikbaarheid
De Satellite U500 is per direct verkrijgbaar. De prijs bedraagt € 999,- incl. btw.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Als een verantwoordelijk, wereldwijd opererend bedrijf, zorgt Toshiba ervoor dat alle laptops voldoen aan de RoHS-richtijnen. Door het gebruik van lood, kwik en andere gevaarlijke stoffen te reduceren beperkt Toshiba de milieubelasting. Daarnaast helpt de Toshiba Eco Utility knop het stroomverbruik te verminderen en gebruikers bewust te maken van het energieverbruik van hun laptop. De Toshiba Satellite U500 is ENERGY STAR 5.0 gekwalificeerd.

Specificaties Toshiba Satellite U500
à¢â‚¬¢ 33,8cm (13,3 inch) TruBrite HD-scherm met LED
backlight (16:10, 1280 x 800 pixels)
à¢â‚¬¢ Gewicht vanaf 2,15 kg
à¢â‚¬¢ Touch Pad met Multi-Touch Control
à¢â‚¬¢ DVD SuperMulti +-R DL
à¢â‚¬¢ Resolution+ applicatie voor het opschalen van video
à¢â‚¬¢ Draadloze voorzieningen: WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1 + EDR
à¢â‚¬¢ 2 x USB 2.0, 1 x eSATA/USB gecombineerde poort met Sleep-and-Charge, HDMI-CEC (REGZA-Link)
à¢â‚¬¢ Multi-Card Reader
à¢â‚¬¢ HD-webcamera en microfoon
à¢â‚¬¢ 500GB harde schijf met 3D impactsensor
à¢â‚¬¢ RAM: 4GB DDR3 (1066 MHz)
à¢â‚¬¢ Geïntegreerde graphics
à¢â‚¬¢ CPU: Intel Core i3
à¢â‚¬¢ Microsoft Windows 7

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 73 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie, specificaties of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen of klik op:
http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?cpfid=vsy9z7zMu8y6

Toshiba Information Systems Benelux
Amel Msellemi
Tel. +31 (0)76 - 5438715
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]