(Persbericht) Nieuwe externe harde schijf voorzien van handige back-upsoftware

Breda, 17 mei 2011 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag de nieuwe STOR.E Edition. Deze externe harde schijf is uitgerust met een USB 3.0-poort voor snelle gegevensoverdracht. De elegant ontworpen behuizing van de STOR.E Edition doet denken aan het hippe nieuwe design van Toshiba‘˜s jongste Satellite- en Tecra R-notebooks.

à¢â‚¬Å“De STOR.E Edition wordt geleverd in vier verschillende kleuren - rood, blauw, zilver en zwart - en een behuizing met een gegroefde structuur,à¢â‚¬ zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. à¢â‚¬Å“De opslagcapaciteit, maximaal 1TB, is ruim voldoende om gigantische digitale mediabibliotheken op te slaan.à¢â‚¬

Via zijn USB 3.0-poort kan de STOR.E Edition grote mediabestanden naar een aangesloten USB 3.0-notebook overzetten met een snelheid tot maar liefst vijf gigabit per seconde. Ook computers en randapparaten die enkel over USB 2.0 beschikken, kunnen met de nieuwe externe harde schijven overweg.

De vooraf geïnstalleerde Nero® BackItUp & Burn Essentials-software maakt op een eenvoudige en betrouwbare manier back-ups van bestanden en mappen en herstelt beschadigde of per ongeluk gewiste gegevens.

Beschikbaarheid en prijzen
De externe harde schijven uit de STOR.E Edition-lijn zijn naar verwachting eind juli 2011 leverbaar. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Specificaties

à¢â‚¬¢ Capaciteit: 500 GB, 750 GB, 1TB
à¢â‚¬¢ Interface: USB 3.0 (USB 2.0-compatibel): maximaal 8 GB DDR3 (1.333 MHz)
à¢â‚¬¢ Afmetingen (B x D x H): 117 mm x 79 mm x 14 mm (500 GB, 750 GB) / 117 mm x 79 mm x 17 mm (1 TB)
à¢â‚¬¢ Gewicht: ca. 154 gr. (500 GB, 750 GB) / ca. 192 gr. (1TB)
à¢â‚¬¢ Voeding: via USB-kabel
à¢â‚¬¢ Kleuren: rood, blauw, zilver, zwart; gegroefde structuur
à¢â‚¬¢ Inhoud verpakking: STOR.E Edition, Nero® BackItUp & Burn Essentials-software (reeds geïnstalleerd), USB 3.0 micro-B-kabel, Quick Start Guide, gebruikershandleiding (opgeslagen op de harde schijf), garantiefolder

N.B. Nero® is een handelsmerk van Nero AG.
N.B.2 Alle in dit persbericht vermelde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen dus geen rechten ontleend worden.

Foto‘˜s StorE Edition: http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?cpfid=vsm9xrzOu8i6
Pressroom Europe: http://eu.press.toshiba.eu/en

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 490 ondernemingen en heeft 203.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 77 miljard US$ (2010).
Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie, specificaties of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande
Contactpersonen:

Toshiba Information Systems Benelux
Amel Msellemi
Tel. +31 (0)76 - 5438715
[email protected]

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]