Nieuwe, snelle Tecra A11, S11 en M11 voor zakelijk gebruik

Breda, 2 februari 2010 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag drie nieuwe desktopvervangende modellen in de Tecra-productlijn; de Tecra A11, de Tecra S11 en de Tecra M11. Deze stijlvolle, functionele laptops hebben een zwart structuuroppervlak met contrasterende chromen elementen. Ze zijn bedoeld voor bedrijven die op zoek zijn naar een krachtige, betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken laptop die perfect in hun IT-infrastructuur past.

à¢â‚¬Å“Bedrijven van iedere omvang die het meeste uit hun IT-infrastructuur willen halen, hebben behoefte aan een consistent en stabiel platform met een optimale prijs/prestatieverhouding,à¢â‚¬ zegt Ronald Ravel, Sales en Marketing Manager van Toshiba Information Systems Benelux. à¢â‚¬Å“En dat is precies wat onze zeer betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken Tecra-reeks te bieden heeft.à¢â‚¬

Verschillende gebruikersscenario‘˜s
De nieuwe Tecra A11, met een scherm van 15,6 inch is ideaal voor zakelijke toepassingen die een krachtige computer vereisen. Het is de ideale vervanger voor een desktop computer. Voor wie geavanceerde, snelle graphics nodig heeft biedt Toshiba nu de Tecra S11, eveneens met 15,6 inch scherm en een externe grafische processorunit. De derde nieuwkomer, de Tecra M11 met 14 inch scherm is bedoeld voor zakenreizigers die hun laptop zowel onderweg als op kantoor willen gebruiken maar geen concessies willen doen als het gaat om prestaties. Volgens onderzoek* van Toshiba zegt 86 procent van de MKB-zakenreizigers die vaak onderweg zijn dat zij zware laptopgebruikers zijn en vaak veeleisende applicaties draaien, zoals omvangrijke spreadsheets of databases en het maken van zware, geavanceerde presentaties.

Kwaliteit en betrouwbaarheid
Toshiba is gericht op het bieden van uitmuntende kwaliteit en betrouwbaarheid, zoals ook is bevestigd in onafhankelijk onderzoek. Toshiba Tecra laptops meten Highly Accelerated Life Tests (HALT) ondergaan, uitgevoerd door het onafhankelijke Duitse testinstituut TàœV. Voor het beschermen van waardevolle data tegen een val of schokken worden alle modellen geleverd met een 3D versnellingsmeter die de harde schijf beschermt. De Tecra laptops zijn beschermd tegen een val van een hoogte tot 70 cm. Daarnaast worden deze laptops geleverd met een toetsenbord dat bestand is tegen gemorst vocht (tot 30 ml) waardoor de gebruikers drie minuten de tijd krijgen om hun computer veilig af te sluiten.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Als een verantwoordelijk, wereldwijd opererend bedrijf, zorgt Toshiba ervoor dat alle laptops voldoen aan de RoHS-richtijnen. Door het terugbrengen van het gebruik van lood, kwik en bepaalde andere gevaarlijke stoffen beperkt Toshiba de milieubelasting. Daarnaast helpt de Toshiba Eco Utility knop het stroomverbruik te verminderen en gebruikers bewust te maken van de energie die hun laptop verbruikt. De Toshiba Tecra laptops zijn ENERGY STAR 5.0 gekwalificeerd.

De nieuwe Tecra-laptops A11 en S11 komen aan het eind van het eerste kwartaal van 2010 op de markt met een adviesprijs van € 799,- exclusief BTW voor de A11 en een adviesprijs vanaf € 899,- exclusief BTW voor de S11. De Tecra M11 wordt aan het begin van het tweede kwartaal van 2010 verwacht. De adviesprijs is op dit moment nog niet bekend.

Specificaties Toshiba Tecra A11
à¢â‚¬¢ Niet-spiegelend TruBrite-scherm met LED backlight (16:9), HD of HD+
à¢â‚¬¢ DVD SuperMulti +-R DL
à¢â‚¬¢ Draadloze voorzieningen: WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1 + EDR, voorbereid op mobiel breedband
à¢â‚¬¢ eSATA combo poort/USB 2.0 Sleep-and-Charge, VGA, RJ45, seriële poort, Mini DisplayPort
à¢â‚¬¢ Webcamera en microfoon
à¢â‚¬¢ Bruikbaarheid: Toshiba LifeSpace hulpprogramma voor het organiseren van data; numeriek toetsenbord, extra groot touchpad
à¢â‚¬¢ Beveiliging: Intel AMT 6.0 Computrace opgenomen in BIOS, vingerafdruksensor voor authenticatie, Intel Anti-Theft ready, TPM module, extra sterk Kensington-slot
à¢â‚¬¢ Eenvoudige docking voor snelle koppeling aan randapparatuur
à¢â‚¬¢ 2,5 inch harde schijf met 3D Accelerometer databescherming, 128GB SSD
à¢â‚¬¢ RAM: tot 8 GB DDR3 (1066 MHz)
à¢â‚¬¢ CPU: Intel Core i5 en Intel Core i7
à¢â‚¬¢ Microsoft Windows 7 Professional

*Toshiba-onderzoek onder 150 kleine en middelgrote bedrijven in drie Europese landen, december 2009
N.B. Alle in dit persbericht genoemde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 73 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie, specificaties of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.
The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]

Toshiba Information Systems Benelux
Amel Msellemi
Tel. +31 (0)76 - 5438715
[email protected]