Verschuivingen in het management bij Toshiba Information Systems Benelux

Breda, 17 september 2009 Toshiba heeft zijn Europese organisatie gestroomlijnd. Toshiba Information Systems Benelux maakt deel uit van de nieuw gevormde regio ´Central Europe´, die wordt geleid door Dirk Thomaere. Jeffrey Willis, general manager van de Benelux-vestiging vervult vanaf nu op het Europese hoofdkantoor in Duitsland de functie van general manager business development & marketing. Dankzij de synergievoordelen zal Toshiba Information Systems Benelux in staat zijn om een breder productportfolio te voeren, vergelijkbaar met de grotere regio´s in Europa. Daarnaast kunnen in andere landen ontwikkelde marketingcampagnes veel eenvoudiger in de Benelux uitgerold kunnen worden.

à¢â‚¬à…“De stroomlijning van de Europese organisatie zal Toshiba extra aantrekkelijk maken voor onze resellers, verwacht Dirk Thomaere, general manager computer systems Central Europe. à¢â‚¬à…“Wij denken dat de verbreding van ons productaanbod plus de geboden inkoopvoordelen, doordat we nu op Europese schaal kunnen opereren, voor hen zeker interessant zijn. Bovendien kunnen we ons met de uitgebreide mogelijkheden van onze producten onderscheiden van de concurrentie. Dat betekent ook dat we hogere prijzen kunnen hanteren en ook dat maakt Toshiba interessant voor het verkoopkanaal.

De overstap van Jeffrey Willis naar de Europese organisatie is ingegeven door de ambitie van Toshiba om bij de Europese organisatie over locale marketing- en saleservaring te beschikken. Willis is bijna drie jaar General Manager van Toshiba Information Systems Benelux geweest en in die tijd is het marktaandeel van Toshiba gestaag gegroeid en zijn we in een aantal marktsegmenten de nummer drie geworden. à¢â‚¬à…“Door de meer gecentraliseerde aanpak kan Toshiba nu dankzij de schaalvoordelen ook in kleinere regio´s effectiever opereren. Dankzij de locale expertise die nu op Europees niveau beschikbaar is, kunnen we bijvoorbeeld onze centrale marketingacties ook op een specifieke regio toesnijden, zegt Jeffrey Willis. à¢â‚¬à…“Mijn uitdaging is nu hiervoor het optimale marketingbeleid op te zetten en uit te voeren.

Momenteel is Toshiba Information Systems op zoek naar een nieuwe sales & marketing manager die de Benelux-vestiging zal gaan leiden. In de tussentijd wordt de Benelux-organisatie geleid door Dirk Thomaere.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 67 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Inno Frencken
Tel. +31 (0)76 - 5438721
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]

Website: http://nl.computers.toshiba-europe.com/