AC100 en Libretto W100 bieden grote prestaties in klein formaat

Breda, 21 juni 2010 - Ter gelegenheid van zijn 25-jarige jubileum brengt Toshiba Information Systems Benelux twee ´limited edition‘˜ laptops voor consumenten op de markt: de AC100 en de Libretto W100. Beide modellen laten zien waar Toshiba groot in is: innovatieve technologie in een compacte behuizing. De slanke en lichte AC100 is de ideale laptop om media te gebruiken, over internet te surfen en documenten en e-mails te bekijken of te bewerken als je de deur uit bent. De ingenieuze en aantrekkelijke Libretto W100, ‘˜s werelds eerste dual-screen laptop in zakformaat draaiend op Windows 7, is het ideale gezelschap om onderweg content te creëren, te consumeren of te redigeren.

AC100: het beste van twee werelden
à¢â‚¬Å“De AC100 met zijn 10,1-inch scherm is een intelligente reisgenoot die het beste van twee werelden combineert: net als een smartphone staat hij altijd aan, terwijl hij het gemak biedt van een ´clamshell‘˜ netbook met zijn grotere beeldscherm en volwaardig toetsenbord,à¢â‚¬ zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. à¢â‚¬Å“De AC100 is bedoeld voor consumenten die al verschillende apparaten bezitten, maar die toch behoefte hebben aan een gebruiksvriendelijke, slanke, lichte en slimme metgezel die ze overal mee naar toe kunnen nemen en die veel meer mogelijkheden dan een smartphone biedt.à¢â‚¬

De AC100 is in staat om binnen een seconde van de standby-modus naar de full-activity-modus over te schakelen en ondersteunt tegelijkertijd de ´always on‘˜-optie van een smartphone. Hij kan zeven dagen lang in de standby-modus blijven staan. Bij intensief gebruik is het mogelijk om met à©à©n batterijlading ten minste acht uur over internet te surfen en/of video‘˜s weer te geven.

De zwart-oranje gekleurde AC100, die draait op Android, is intuïtief te besturen en kan worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker door applicaties en widgets te downloaden. Hij wordt geleverd met voorgeïnstalleerde applicaties, waaronder Documents To Go, voor het bekijken en bewerken van Microsoft Office-bestanden, een e-mailclient met POP3-, IMAP- en Exchange-ondersteuning, een messaging-client, Opera Mobile voor webbrowsing en de Toshiba Media Player voor het weergeven van foto‘˜s en video‘˜s en het afspelen van muziek.

Gebruikers kunnen bovendien tot vijf gebruikersprofielen op hun AC100 plaatsen en deze zo configureren dat ze elkaar automatisch afwisselen, afhankelijk van de locatie waar zij zich bevinden, zoals aangegeven door de SSID1. Zo kan de gebruiker shortcuts instellen voor werkgerelateerde applicaties, widgets en ´live-files‘˜ die op zijn gebruikersprofiel verschijnen wanneer hij op kantoor is, persoonlijke applicaties en widgets als hij thuis zit en entertainment-georiënteerde applicaties en widgets voor het geval hij zich ergens anders ophoudt.

Libretto W100: een nieuwe media-ervaring
à¢â‚¬Å“De Libretto W100 is een perfect voorbeeld van de innovatieve kracht van Toshiba,à¢â‚¬ stelt Ravel. à¢â‚¬Å“Maar innovatie is bij ons nooit een doel op zich. We hebben onze pionierskwaliteiten ook nu weer zo ingezet dat we er zeker van kunnen zijn de consument echt zijn voordeel doet met dit dual-screenjuweeltje.à¢â‚¬

De Libretto W100 is met zijn twee aanraakgevoelige 7-inch schermen bedoeld voor ´prosumers‘˜ die voorop willen lopen op het gebied van creatieve mobile computing en die willen genieten van state-of-the-art web- en computerapplicaties via een even unieke als verfijnde gebruikersinterface.

De Libretto W100 is zeer veelzijdig. Wanneer de gebruiker het apparaat verticaal houdt, kan hij er bijvoorbeeld een dubbele pagina (´spread‘˜) op lezen. In horizontale stand kan hij op het bovenste scherm een document inzien en op het onderste scherm knipsels samenstellen of ideeën noteren. Ook is het mogelijk op het onderste scherm een virtueel toetsenbord weer te geven, zodat de W100 als laptop kan fungeren. Teksten, bestanden of iconen zijn met een simpele vingerbeweging eenvoudig van het ene scherm naar het andere te verplaatsen.

Doordat het apparaat lichter en kleiner is dan een netbook, zullen gebruikers geneigd zijn de Libretto W100 overal mee naar toe te nemen. Zijn aantrekkelijke, gedistingeerde uiterlijk maakt hem tot een must voor creatieve mensen met gevoel voor stijl. Met zijn gemakkelijke draadloze toegang tot internet is hij geknipt om onderweg over het web te surfen, e-mails of andere berichten te lezen en te versturen, via sociale netwerken contact met vrienden te onderhouden, kranten te downloaden en video‘˜s te bekijken.

De Toshiba AC100 is naar verwachting vanaf september leverbaar voor een adviesprijs van € 399,- inclusief BTW. De Toshiba Libretto W100 is naar verwachting vanaf augustus leverbaar voor een adviesprijs van € 1.199,- inclusief BTW.

1 SSID (Service Set Identifier) is een identificatie van een WLAN-access point in de vorm van een naam

Specificaties Toshiba AC100
à¢â‚¬¢ NVDIA® Tegra࢑ž¢ Mobile Processor (1GH, ARM)
à¢â‚¬¢ Android 2.1࢑ž¢
à¢â‚¬¢ RAM: 512MB DDR2 (333 MHz)
à¢â‚¬¢ tot 8 GB MCC
à¢â‚¬¢ 25,7cm (10,1-inch) TruBite scherm met LED backlight, resolutie 1024 x 600
à¢â‚¬¢ Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11b/g/n), Mobiel Breedband
à¢â‚¬¢ 1 x USB 2.0, 1 x mini USB, Card Reader (SD, MMC), audio/microfoon uitgang
à¢â‚¬¢ 1,3 megapixel webcam met geïntegreerde microfoon
à¢â‚¬¢ Toshiba home menu; een gepersonaliseerde desktop met widgets en shortcuts
à¢â‚¬¢ Afmeting: 262,1mm x 189,8mm x 14mm (voorkant) / 21mm (achterkant)
à¢â‚¬¢ Gewicht: vanaf 870 gram
à¢â‚¬¢ HDMI-poort

Specificaties Libretto W100
à¢â‚¬¢ Intel® Pentium࢑ž¢ U5400 Processor
à¢â‚¬¢ RAM: 2GB DDR3
à¢â‚¬¢ 62 GB SSD
à¢â‚¬¢ Twee 17,8 cm (7-inch) multi-touch scherm met LED backlight, resolutie 1024 x 600
à¢â‚¬¢ Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11b/g/n), Mobiel Breedband
à¢â‚¬¢ 1 x USB 2.0
à¢â‚¬¢ MIcroSD-Card Reader
à¢â‚¬¢ Ingebouwde accelerometer die automatisch switcht van boek-modus naar notebook-modus
à¢â‚¬¢ 1 megapixel webcamera
à¢â‚¬¢ Toshiba LifesSpace, Toshiba Media Controller, Toshiba Eco Utility
à¢â‚¬¢ Afmetingen: 202mm x 123mm x 30,7mm
à¢â‚¬¢ Gewicht: 819 gram
à¢â‚¬¢ Batterijlevensduur: 3 uur
à¢â‚¬¢ Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
à¢â‚¬¢ Voldoet aan ENERGY STAR® 5.0

N.B. Alle in dit persbericht vermelde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen dus geen rechten ontleend worden.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 740 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 68 miljard US$ (2009).
Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie, specificaties of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande
contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Amel Msellemi
Tel. +31 (0)76 - 5438715
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 5656850
[email protected]