(Persbericht) STOR.E STEEL S en STOR.E ALU 2S tot 2 TB met USB 3.0

Breda, 21 maart 2011 Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag twee nieuwe externe harde schijven: De STOR.E STEEL S en de STOR.E ALU 2S. Deze schijven zijn uitgerust met USB 3.0 voor een snelle gegevensoverdracht tot maar liefst 5Gb per seconde. Daarnaast hebben deze schijven meer dan genoeg opslagcapaciteit voor bijvoorbeeld media-archieven.

De vraag naar betrouwbare externe harde schijven met een grote opslagcapaciteit en snelle gegevensonverdacht wordt steeds groter. Gebruikers willen graag snel grote bestanden met video, muziek en foto‘˜s uitwisselen tussen de computer en het back-up medium. De STOR.E STEEL S en de STOR.E ALU 2S zijn beiden voorzien van een USB 3.0-poort waardoor bestanden zeer snel verstuurd kunnen worden met een snelheid tot wel 5Gb per seconde. Computers die enkel beschikken over USB 2.0 kunnen eveneens met de nieuwe harde schijven overweg.

Zowel de STOR.E STEEL S als de STOR.E ALU 2S worden uitgerust met een 2.5à¢â‚¬ harde schijf die een opslagcapaciteit heeft tot 1TB. De 2.5à¢â‚¬ uitvoering is lichtgewicht en door het kleine formaat en de USB stroomvoorziening zijn ze perfect voor mobiel gebruik. De STOR.E ALU 2S zal ook beschikbaar zijn als 3.5à¢â‚¬ versie. Deze harde schijf heeft een capaciteit tot 2TB en is uitermate geschikt voor op kantoor of thuisgebruik. Deze schijf biedt een uitkomst voor mensen die enorme hoeveelheden data willen opslaan, zoals grote video-, muziek- en fotobestanden.

Robuuste elegantie

De elegante metalen behuizing maakt de externe harde schijven zeer robuust en betrouwbaar. De STOR.E ALU 2S wordt uitgevoerd in twee kleuren, zwart en zilverkleurig geborsteld aluminium. De STOR.E STEEL S De STOR.E STEEL S kent drie kleurvariaties: zilver, zwart en titanium, maar is in de Benelux voorlopig alleen verkrijgbaar in het zilver.

Beschikbaarheid en prijzen

De STOR.E ALU 2S zilver is verkrijgbaar vanaf mei 2011. De STOR.E ALU 2S zwart is net als de STOR.E STEEL S zilver beschikbaar vanaf juni 2011. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Specificaties STOR.E ALU 2S

· Capaciteit: 2,5à¢â‚¬ 500GB 1TB; 3,5à¢â‚¬ 1TB 2TB
· Interface: USB 3.0
· Afmetingen (B x D x H): 2,5à¢â‚¬ 120,3 mm x 77 mm x 11,7 mm (