(Persbericht) à¢â‚¬¢ Maximale doorvoersnelheid van 450Mbp via drie dual-band antennes
à¢â‚¬¢ Ondersteuning van de minder gebruikte 5GHz-band
à¢â‚¬¢ Aansluitmogelijkheden voor printer en USB-opslagmedia
à¢â‚¬¢ Ingebouwde gigabit Ethernet switch
à¢â‚¬¢ Behoort tot de snelste draadloze routers ter wereld

Hofheim am Taunus, 23 november 2011 TP-LINK, wereldwijd leverancier van netwerkproducten, lanceert vandaag de TL-WR2543ND 450 Mbps Dual-band Wireless N gigabit router in de Benelux. Deze router is de opvolger van de reeds succesvol ontvangen TL-WR1043ND en biedt drie draadloze datastromen om een maximum snelheid van 450Mbps te bereiken, zowel op de 2,4GHz- als de 5GHz-band. Hierdoor kan deze router de spil vormen van een robuust thuisnetwerk waarop meerdere bandbreedte intensieve toepassingen tegelijk kunnen draaien. Denk aan HD-mediastreaming, vertragingsgevoelige online games, en het versturen van grote bestanden naar iPads en andere draadloze apparaten. De TL-WR2543ND beschikt ook nog over een voorziening voor het draadloos delen van een printer.

Vergeleken met de gangbare 802.11n 300Mbps-producten is deze router beter in staat de geavanceerde en stabiele 450Mbps verbindingen in standhouden, waardoor gebruikers er zeker van kunnen zijn dat de draadloze verbinding hun activiteiten kan bijbenen. Niet alleen de snelheid van de TL-WR2543ND is buitengewoon, ook de dekking: draadloze ´dead spots‘˜ worden geëlimineerd en gebruikers kunnen overal in hun huis toegang hebben tot hun netwerk.

Probleemloze toegang tot printer en betere prestaties
Het groeiend gebruik van draadloze apparatuur op de 2,4GHz-band leidt tot meer netwerkonderbrekingen door signaalconflicten met andere apparatuur in de buurt, zoals draadloze telefoons, magnetrons en draadloze routers van de buren. De 5GHz-band wordt veel minder gebruikt en heeft daardoor ook minder last van apparatuur die elkaar in de weg zit. Daardoor bereikt de TL-WR2543ND op deze frequentie aanzienlijk betere prestaties.

Gebruik van een printer in een thuisnetwerk is niet altijd even eenvoudig omdat de computer waar de printer op is aangesloten aan moet staan. Met de nieuwe router is dat ongemak verleden tijd. Door een printer op de USB-poort van de router aan te sluiten en de Printer Setup Wizard te draaien kunnen alle gebruikers van het thuisnetwerk de printer gebruiken, vanaf computers die draadloos of via een netwerkkabel verbinding hebben. Verder is het mogelijk om op de router USB-opslagmedia aan te sluiten, zodat alle gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot bestanden die daarop zijn opgeslagen. Dat kan via het thuisnetwerk, maar ook via internet (FTP).

Ingebouwde extra‘˜s
De TL-WR2543ND beschikt over een Media Server die het mogelijk maakt muziek, video‘˜s en fotos op de media player van aangesloten apparaten te gebruiken. Daarnaast is de router ook nog voorzien van een ingebouwde gigabit Ethernet switch met vier poorten. Hierop kan computerapparatuur via een netwerkkabel worden aangesloten. Via deze weg kunnen grote bestanden zoals HD-video kunnen binnen minuten in plaats van uren worden uitgewisseld.

De nieuwe router ondersteunt ook een IP QoS-functie. ´Quality of Service‘˜ zorgt voor optimaal gebruik van bandbreedte en voorkomt opstoppingen op het netwerk. Gebruikers kunnen een specifieke hoeveelheid bandbreedte toegewezen krijgen, wat voorkomt dat minder belangrijke applicaties de prestaties van het netwerk verstoren. Tot slot is er een Quick Security Setup waarmee gebruikers eenvoudig de beveiliging van de router instellen. Een druk op de QSS-knop op de router brengt automatisch een met WPA2 beveiligde verbinding tot stand. Dat gaat niet alleen sneller dan de gebruikelijke beveiligingsset-up, maar het is ook niet nodig om een wachtwoord te onthouden.

De TP-LINK TL-WR2543ND is per direct leverbaar, tegen een adviesprijs van €95.99 inclusief BTW.

Over TP-LINK
TP-LINK is een wereldwijde leverancier van netwerkproducten, beschikbaar in ruim 100 landen en met miljoenen klanten. Het bedrijf is marktleider in China en streeft naar innovatieve R&D, effectieve productiemethoden en strikte kwaliteitsmanagement. TP-LINK levert draadloze routers en adapters, draadloze access points, 3G-routers, ADSL-modem/routers, Powerline-producten, IP-camera‘˜s, printservers, SOHO/MKB-routers en SOHO/MKB-switches. Voor meer informatie: www.tplink.com/nl/.

Noot voor redacties:
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

TP-LINK
Dan Beach
Skype: Dan.Beach
[email protected]

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]