(Persbericht) TP-LINK opent in tweede helft 2011 een vestiging in de Benelux; aanzienlijke groei voor TP-LINK in de markt voor draadloze netwerken

Hofheim am Taunus, 28 april 2011 TP-LINK, wereldwijd leverancier van netwerkproducten, heeft met een marktaandeel van 20,8% de koppositie bereikt in het aantal leveringen van WLAN netwerkapparatuur. Dit blijkt uit een rapport van marktonderzoeker In-Stat over het vierde kwartaal van 2010. TP-LINK heeft met 16,9% ook het hoogste marktaandeel voor wat betreft de leveringen van Broadband CPE (Customer Premises Equipment) -apparatuur. Tussen 2009 en 2010 is TP-LINK erin geslaagd om zijn aandeel in de wereldwijde omzet in WiFi netwerkapparatuur aanzienlijk te vergroten. Het bedrijf streeft ook in de Benelux naar een koppositie in de markt voor netwerkapparatuur. Daarom zal TP-LINK in de tweede helft van 2011 een vestiging openen in de Benelux, die geleid zal worden door Country Manager Gordon Sun.

à¢â‚¬Å“Het is voor het eerst dat TP-LINK is opgenomen in de rapporten van In-Stat en we zijn natuurlijk zeer tevreden dat we daarin een goede notering hebben behaald. We zijn blij met deze resultaten en zien dit ook als een prima aanzet om ook in West-Europa en in de Benelux sterke groeicijfers te realiserenà¢â‚¬, zegt Gordon Sun, Country Manager Benelux. à¢â‚¬Å“TP-LINK komt dit jaar nog met een hoop nieuwe producten, dankzij onze voortdurende investeringen in de consumenten- en SOHO-markt.à¢â‚¬

TP-LINK is sinds in 2005 op de internationale markt voor netwerkapparatuur. Het bedrijf levert producten in ruim 100 landen, die worden gebruikt door ruim 1 miljard mensen over de hele wereld. In 2009 kwam 41,8% van de jaaromzet uit de internationale markt. Het bedrijf heeft kantoren in China, Singapore, de VS, Canada, Mexico, Australië, Vietnam, India, Rusland, Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Polen en Oekraïne, met plannen voor vestigingen in Nederland, Zweden, Spanje, Brazilië, Dubai en Egypte.

Over TP-LINK
TP-LINK is een wereldwijde leverancier van netwerkproducten, beschikbaar in ruim 100 landen en met miljoenen klanten. Het bedrijf is marktleider in China en streeft naar innovatieve R&D, effectieve productiemethoden en strikte kwaliteitsmanagement. TP-LINK levert draadloze routers en adapters, draadloze access points, 3G-routers, ADSL-modem/routers, Powerline-producten, IP-camera‘˜s, printservers, SOHO/MKB-routers en SOHO/MKB-switches. Voor meer informative: www.tp-link.com/en.

Noot voor redacties:
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

Contactgegevens:
TP-LINK
Dan Beach
Skype: Dan.Beach
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]