(Persbericht) Kapitaalinjectie door Kite Ventures en ru-Net Holdings maakt groeiversnelling mogelijk

Londen, 25 oktober 2011 - Tradeshift, een online sociaal business-to-businessnetwerk, heeft zich verzekerd van een investering ter waarde van zeventien miljoen dollar door Kite Ventures en ru-Net Holdings. Notion Capital, dat eerder al geld in Tradeshift stak, neemt eveneens deel aan deze investeringsronde en vergroot hiermee zijn belang in het bedrijf. Met de nieuwe kapitaalinjectie is Tradeshift nu 137 miljoen dollar waard. Dit maakt het tot een van de grootste investeringen in een Europese technologie-startup dit jaar. Door het belang in Tradeshift te vergroten, geeft Notion Capital aan overtuigd te zijn van de groeiende mogelijkheden van de onderneming. De investering zal door Tradeshift gebruikt worden om de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen, de activiteiten naar Noord-Amerika uit te breiden en de acceptatie van het platform onder bedrijven verder te vergroten.

Kite Ventures en ru-Net Holdings, gevestigd in Moskou, investeren in enkele van de meest toonaangevende technologie- en internetbedrijven in Europa. Beide vertegenwoordigen een nieuwe stroming onder Europese technologie-investeerders die zich richt op de hightech- en internetsector. Edward Shenderovich, oprichter en Managing Director van Kite Ventures: à¢â‚¬Å“Tradeshift is een jonge onderneming die niet alleen al opmerkelijk veel succes heeft gehad binnen het small-business-segment, maar ook een indrukwekkend bestand heeft opgebouwd aan bekende enterpriseklanten. Het productaanbod van Tradeshift is onmiskenbaar zeer aantrekkelijk voor bedrijven.à¢â‚¬

Of het nou gaat om een organisatie als NHS, die jaarlijks een half miljoen facturen verwerkt, of om een van de tienduizenden leveranciers waar het zaken mee doet, Tradeshift verbindt bedrijven van welke omvang dan ook met elkaar en helpt hen om met behulp van de laatste sociale-mediatechnologie samen te werken en zaken als facturatie en kasstroom beter te beheren.

De investering stelt Tradeshift in staat om zijn activiteiten begin volgend jaar naar nieuwe terreinen uit te breiden en zich te richten op de verdere ontwikkeling van de functionaliteit van het platform door te komen met een reeks aanvullende producten. Het nieuwste product is Instant Payments, een dienst via welke gebruikers van Tradeshift reeds gefactureerde bedragen sneller betaald kunnen krijgen, zonder opgehouden te worden door standaardbetalingsvoorwaarden.

à¢â‚¬Å“De kapitaalinjectie geeft een impuls aan onze missie om te breken met de gebruikelijke manier van zakendoen en biedt ons tevens een stabiele basis om verder te groeien en te innoveren,à¢â‚¬ zegt Christian Lanng, CEO en medeoprichter van Tradeshift. à¢â‚¬Å“Maar we richten ons niet alleen op het lanceren van nieuwe producten. Met wereldwijd zestigduizend bedrijven in bijna 190 landen die reeds gebruikmaken van het platform, voelen we ons verplicht om het netwerk uit te bouwen en organisaties te ondersteunen bij het veranderen van de manier waarop ze zakendoen met elkaar.à¢â‚¬

Over Tradeshift
Tradeshift verbindt organisaties op een beveiligd online netwerk dat organisaties laat samenwerken en waar taken als facturatie en cashflow worden beheerd. In de Tradeshift-Cloud, creëren organisaties een netwerk met hun leveranciers, klanten en partners om algemene bedrijfsprocessen vloeiend te laten verlopen, aangedreven door de laatste sociale technologieën.

Sinds Tradeshift het platform in mei 2010 heeft geopend, hebben al 60.000 organisaties in 190 verschillende landen zich verbonden en dit aantal groeit verder met 2.000 nieuwe gebruikers per week. Voorbeelden van organisaties die reeds Tradeshift gebruiken zijn: ASP, NHS, de Franse overheid, Kuehne+Nagel, TDC, DT Group en DSV. In 2010 is Tradeshift uitgeroepen tot Best Enterprise bij De Techcrunch Europa awards en Most Innovative Solution bij Financial-I.
Tradeshift is een Engels Limited Company met kantoren in Kopenhagen, Londen, San Francisco, Parijs, Frankfurt en Amsterdam. Tradeshift veranderd de manier van zaken doen. Voor meer informatie, bezoek onze website: http://tradeshift.com

Over Notion Capital
Notion is een venture capital bedrijf, dat zich exclusief focust op Cloud computing en Internetdiensten sector. De partners zijn bewezen ondernemers, die succesvolle IT-ondernemingen hebben opgezet en een aandeelhouderswaarde van bijna $ 1 miljard weten te creëren. Notion Capital helpt bedrijven hun groei te accelereren en om ze tot hun maximale potentie te brengen door een combinatie van financiering en diepgaande sectorkennis en ervaring. Bedrijven die in Notion‘˜s portfolio zitten zijn onder andere Brightpearl, NewVoiceMedia en eSellerPro. Bezoek de website voor meer informatie: www.notioncapital.com

Over Kite Ventures
Kite Ventures is een in Moskou gelegen technologisch venture fund met een aantal succesvolle internet-investeringen in Rusland en Europa van onder andere SponsorPay, Pixonic, Zeptolab, Darberry (verworven door Groupon).

Over ru-Net
ru-Net is een toonaangevend Russisch IT-investeringsbedrijf met meer dan 30 investeringen in onder andere Rusland, Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, met aan het hoofd Leonid Boguslavsky, een levenslange technologische ondernemer en investeerder. ru-Net‘˜s portofolio bevat onder andere IT-bedrijven zoals Yandex, Ozon en Biglion.

Contactpersoon voor de pers:

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]