2WK-tickets, 2x Ned. Kampioen, 2x zilver en 2 x brons voor springers van Triffis op NK Vandaag werd in Zoetermeer het NK trampolinespringen gehouden; voor deze finale hadden zich 5 Triffis-springers gekwalificeerd.  Andrea Lenders wist na overtuigend als 1e naar de finaleronde te zijn gegaan  ondanks een technisch foutje haar Nederlandse titel bij de Dames te continueren.

Sven Mooij kwam succesvol in actie in de Heren-categorie; na een periode waarin hij vormverlies moest overwinnen sprong hij in de 2 oefeningen van de voorronde dermate sterk, dat hij een plek in het WK-team heeft veroverd. Sven komt in september in Eindhoven individueel, in teamverband, en synchroon in actie. Dat Sven en synchroonpartners Alan Villafuerte in de klasse Heren Synchroon niet verder kwamen dan het brons, en Sven individueel net buiten de medailles viel, maakte niet veel meer uit. Met de WK-tickets is de belangrijkste buit immers binnen.
Andrea Lenders heeft zich al eerder tijdens het 1e kwalificatiemoment op 16 april in Alkmaar van een plaats in het WK-team verzekerd.
Voor Nederland mogen op het WK 4 heren en 4 dames, plus 2 synchroonparen in beide categorien,          in actie komen. De beide springers van Triffis zullen in de komende maanden, ter voorbereiding op het WK, door de KNGU voor deelname aan verschillende Worldcups worden ingeschreven , waarvan de eerste op 3 juni (Sofia, Bulgarije) en de tweede op 10 juni in Levallois (Frankrijk) plaatsvindt.

Op het NK kwamen ook de Triffis-springers Hjalmar Bannink en Dmitri Samoilovich in actie.
Synchroon werden zij Nederlands Kampioen  in de klasse Jeugdjongens A; individueel wonnen zij resp. de zilveren en de bronzen medaille.
De jongste A-springer van Triffis, Lennart Van de Velde, moest helaas verstek laten gaan.

Triffis zal in september niet alleen op het WK vertegenwoordigd zijn. In de week na het WK wordt in Eindhoven de IAGC (officieuze jeugd-WK) gesprongen; daarvoor hebben zich geplaatst: Hjalmar Bannink, Dmitri Samoilovich, Lennart van de Velde, Danielle van Ruitenbeek en Evelien Klinkhamer.
Sven en Andrea kunnen dus direct na hun eigen WK als coaches van hun talenten in Eindhoven blijven.

Voor de landelijke finale in de B- en C-klasse op 21 mei in Zoetermeer hadden zich ook meerdere Triffis springers geplaatst. Het synchroonduo Nadia Keijzer/Yousra Attia wonnen zilver, en ook Danielle van Ruitenbeek, Inge Rijnboutt, Roxanne Verhagen en Yousra Attia sprongen hun individuele oefeningen prima uit.

bron:Triffis

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular