Na een zinderende finale in een volgepakt Paradiso Amsterdam is Tremelo Theun (Theun de Jong) uit Hengelo zaterdagavond gekozen tot beste luchtgitaarspeler van Nederland.

In een eindstrijd met 15 deelnemers uit heel Nederland, bleek zijn improvisatietalent de doorslag te geven. De kampioen van vorig jaar, The Destroyer uit Roermond, eindigde als tweede. Mad Woman Mustang werd met haar derde plaats de eerste vrouw op het erepodium in de geschiedenis van het kampioenschap.

Het deelnemersveld was dit jaar volgens de jury ongekend sterk. Zowel technisch als qua performance zag het publiek zeer sterke acts. In de vrije ronde was de act van The Destroyer (Michael Heffels) van wereldklasse. Hij speelde luchtgitaar bewegend als robot op muziek van Daft Punk. In de verplichte ronde, het nummer 'Get Your Hands Off My Woman' van The Darkness, verloor hij zijn voorsprong aan Tremelo Theun. Na de puntentelling bleken zowel Tremelo Theun als The Destroyer uitgekomen te zijn op 39 punten (van de maximaal 48). Volgens het juryreglement geldt dan de verplichte ronde als van doorslaggevende betekenis. De jury besloot op basis hiervan met 3 tegen 1 te kiezen voor Tremelo Theun. 'Tremelo Theun speelt op een zo natuurlijke wijze, dat het lijkt alsof hij met een luchtgitaar in zijn handen is geboren', aldus het juryrapport.

Eindstand:

1. Tremelo Theun (Theun de Jong) Hengelo
39 punten, 3 juryvoorkeuren

2. The Destroyer (Michael Heffels) Roermond
39 punten, 1 juryvoorkeur

3. Mad Woman Mustang (Marjolein Habraken) Schijndel
37,2 punten

4. Amazing Arjan
5. Queen of Rock
6. S-5
7. Johnny Dragonfire
8. The Legend of Air Guitar
9. Hurricane
10.Rob 'n Roll
11.Black Heddy
12.The Raven
13.Terror Tim
14.The Zephir
15.The Baldness

bron:Vergouw Publishing

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular