TUI Nederland NV in Rijswijk en Canal Company in Amsterdam maken vandaag het voornemen bekend, dat de activiteiten van Holland International Rondvaart in Amsterdam met ingang van donderdag 30 juni door Canal Company worden voortgezet.

TUI Nederland beschouwt de populaire rondvaarten door de Amsterdamse grachten niet als haar core-business. Om die reden draagt de reisorganisatie het bedrijfsonderdeel Holland International Rondvaart over aan Canal Company. De kernactiviteiten van TUI Nederland zijn touroperating (onder meer van Holland International, Arke en KRAS SterVakanties), de distributie van reizen en vakanties, en de eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly. Met Canal Company heeft TUI Nederland een uitstekende, innovatieve partner gevonden voor de voortzetting van haar rondvaartbedrijf.

Onder ´zelfde vlag' verder
Holland International Rondvaart is in Amsterdam de grootste rederij in het traditionele à©à©n-uurs-rondvaartsegment. De vloot bestaat uit twaalf eigen rondvaartboten, waaronder de gloednieuwe Dr. Albert Heijn die vorige maand in de vaart werd genomen.
De overname door Canal Company heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid; alle medewerkers gaan over naar de nieuwe organisatie. De rondvaartboten blijven onder de naam Holland International door de Amsterdamse grachten varen.

Toonaangevend in de grachten
Canal Company is in de afgelopen jaren het toonaangevende bedrijf in de Amsterdamse grachten geworden. Het bedrijf startte in 1984 als Canal Bike en gaf destijds met de succesvolle introductie van waterfietsen de aanzet tot grootscheepse productvernieuwing in de Amsterdamse grachten. In 1990 introduceerde het bedrijf de Canal Bus, een vorm van toeristisch openbaar vervoer op het water. Met een dagkaart kan men de hele dag gebruikmaken van een ´hop on, hop off'-systeem met drie routes en veertien haltes, zodat de bezoeker alle voordelen van sightseeing en vervoer kan combineren.
Daarnaast is het bedrijf zeer actief met groepsarrangementen, de organisatie van diner/partyvaarten en bedrijfsevenementen. Ook op het gebied van milieu is het bedrijf vooruitstrevend: Canal Bus ontwikkelde schepen met milieuvriendelijke aardgasmotoren. Canal Company beschikt over een vloot van veertien schepen en honderd waterfietsen. Het bedrijf wordt geleid door een driemanschap, bestaande uit algemeen directeur Felix Guttmann, executive directeur Peter Becker en financieel directeur Peter Duwel.

Eer om vertrouwen te krijgen
Felix Guttmann, algemeen directeur en eigenaar van Canal Company, is verheugd met het voornemen om de activiteiten van Holland International Rondvaart voort te zetten. "Canal Bike en Canal Bus hebben in de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd", zegt hij. "Dankzij ons enthousiaste team zijn wij uitgegroeid tot een van de grote spelers in Amsterdam. Wij waren echter nog niet actief in het traditionele rondvaartsegment. We beschouwen het als een eer dat TUI Nederland ons het vertrouwen heeft gegeven haar mooie bedrijfsonderdeel voort te zetten. Wij zullen de komende jaren intensief werken aan verdere groei, door productinnovatie en vlootvernieuwing."

Ook Steven van der Heijden, voorzitter van de Raad van Bestuur van TUI Nederland NV, is zeer verheugd met een innovatieve partner als Canal Company. "Hiermee komt ons goed renderende bedrijfsonderdeel in handen van een betrouwbaar bedrijf met grote kennis over de rondvaart en Amsterdam."

De overige onderdelen van Holland International Destination Management, waaronder Holland International Rondvaart ressorteert, blijven bij TUI Nederland.

bron:TUI