Onafhankelijk van elkaar werden in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei, twee Nijverdalse broers van 17 en 21 jr., mishandeld door een aantal personen.

Omstreeks 01.00 uur werd eerst de 17 jr. in een steegje aan de Grotestraat in Nijverdal door een aantal personen aangepakt. Hij liep daar samen met een vriend en werd door de groep geroepen. Toen hij ernaar toe liep werd hij vastgepakt en door de groep geschopt en geslagen. De 17 jr. verklaarde later even buiten westen te zijn geweest en liep een kapotte bovenlip en een pijnlijke kaak op.

Op het moment, omstreeks 01.45 uur, dat van de 17 jr. aan het bureau in Nijverdal de aangifte werd opgenomen, werd zijn 21 jr. broer bij een van de drie pinautomaten aan de Johan Frisostraat in Nijverdal ook door een aantal personen mishandeld. Op het moment dat hij bezig was geld te pinnen werd hij van achteren vastgepakt en naar de grond gewerkt waarbij ook hij werd geschopt en geslagen. De 21 jr. wist weer omhoog te komen en zag toen dat de groep van ongeveer 5 personen wegrenden. Mogelijk kwam dit omdat vanuit de richting van de Constatijnstraat twee mannen aan kwamen lopen. Uiteraard wil de politie in ieder geval graag met deze twee mannen in contact komen. Wellicht dat zij iets meer over de groep kunnen vertellen die de mishandeling aan de Johan Frisostraat hebben gepleegd.

Onderzoek zal verder moeten uitwijzen of de mishandeling van de 17 jr. iets te maken heeft met die van zijn 21 jr. broer. 

bron:politie Twente