Op woensdagavond 15 maart 2006 omstreeks 18.00 uur zijn bij een aanrijding op de N299 in Kerkrade, waarbij vier personenauto’s betrokken waren, twee doden gevallen. Eén persoon raakte zeer zwaar gewond, terwijl vijf andere personen gewond tot licht gewond raakten. De twee dodelijke slachtoffers zaten in één van de twee auto’s die frontaal op elkaar botsten. In de tweede auto zat alleen een bestuurder. Deze werd met zeer ernstig letsel overgebracht naar  het ziekenhuis in Heerlen.
De overige gewonden zaten in twee auto’s die in een zogenaamde kop-staart situatie achter op een van de twee auto’s reden die eerder op elkaar botsten. In de eerste van deze laatste twee voertuigen zat één bestuurder, terwijl in de laatste auto vier inzittenden zaten. Deze gewonden werden eveneens naar het ziekenhuis overgebracht.

De N299 is een tweebaans autoweg die een verbinding vormt tussen Brunssum en Kerkrade. Eén van de auto’s, die betrokken was bij de frontale botsing, waarin een zwaar gewonde zat, kwam uit de richting van Brunssum. Alle andere bij de aanrijding betrokken voertuigen kwamen uit de richting van Kerkrade.

De oorzaak van de aanrijding is nog niet duidelijk. Het Bureau Verkeersondersteuning van de politie startte meteen een onderzoek.

De identiteit van de dodelijke en gewonde slachtoffers staat nog niet vast en zal donderdag bekend gemaakt worden. Bij de hulpverlening zette de brandweer groot materieel in, waarbij eveneens hulp uit Duitsland ter plaatse kwam. In verband met het onderzoek heeft de politie een deel van de N299 meerdere uren voor alle verkeer afgesloten.
 
bron:Politie Limburg-Zuid