Twee jongens bekennen brandstichtingen in HeerlerheideDe politie van Heerlen heeft twee Heerlenaren van 17 en 19 jaar aangehouden, die ervan verdacht worden in de nacht van zondag op maandag omstreeks middernacht op de KSG-straat in Heerlerheide meerdere coniferen in brand te hebben gestoken. De bewoner van het pand aan de KSG-straat heeft het vuur met behulp van een tuinslang weten te blussen. De brandweer nam dit van de bewoner over.

Beide verdachten konden dezelfde nacht nog op de Geitstraat in Heerlen worden aangehouden na enkele tips van getuigen. Een van hen was in het bezit van een busje pepperspray.

Tijdens de verhoren van het tweetal bekenden zij verantwoordelijk te zijn voor meerdere brandstichtingen onder andere op de Geitstraat, de Navolaan en op het Fossielenerf in Heerlen. In hoofdzaak waren coniferenhagen het doelwit, terwijl in een geval een schommel in brand werd gestoken. De jongens verklaarden dat zij zelfs speciale brandstofmixen maakten die zij gebruikten om de branden te stichten. De 18-jarige verdachte zal woensdag aan de officier van justitie in Maastricht worden voorgeleid. Vermoedelijk gebeurt dat ook met de 17-jarige.
De politie zet het onderzoek voort. 
 
bron:Politie Limburg-ZuidComments are closed.
%d bloggers liken dit: