In Duitsland, in Kippenheim, nabij Freiburg, zijn op vrijdag 8 juli twee verdachten aangehouden in verband met de overval op een 55-jarige man in zijn woning in Leiderdorp. Het gaat om een 39-jarige Nederlander en een 24-jarige man met de Zweedse nationaliteit.

Beiden hebben in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval op de woning. Bij de aanhoudingen heeft een doorzoeking van een woning plaatsgevonden waarbij geld en goederen in beslag zijn genomen.

De aanhoudingen vonden plaats in nauwe samenwerking tussen de Duitse autoriteiten en Politie Hollands Midden. Nederland heeft Duitsland inmiddels om overlevering van de verdachten verzocht. Zodra de verdachten zijn overgeleverd, zullen ze worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag. Aangezien beide verdachten hebben ingestemd met de overlevering zal deze procedure enkele weken in beslag nemen.

Het 55-jarige slachtoffer werd in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 juni in zijn woning aan de Achthovenerweg in Leiderdorp overvallen. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Direct na het voorval is een Team Grootschalig Optreden (TGO) gevormd, bestaande uit twintig personen.

Op dit moment kunnen er verder geen mededelingen worden gedaan.

bron:OM