Rijswijk 18-05-2005 - Op woensdag 18 mei zijn rond 04.00 uur twee mannen (44 en 45 jaar) aangehouden op verdenking van brandstichting. De beide mannen sliepen in de hooischuur van een boerderij aan de Delftweg toen daar brand uitbrak. De brandweer bluste de brand snel waardoor grote schade werd voorkomen. De twee verdachten zijn ingesloten.

Het politieonderzoek gaat vandaag verder. Verkeerscontroles in Haaglanden Haaglanden ´ Politie Haaglanden hield op dinsdag 17 mei op diverse plaatsen in de regio verkeerscontroles. In het Westland werden er in wateringen op de Heulweg en de Burgemeester Crezeelaan in de Lier controles gehouden. Daar kregen 16 mensen een proces-verbaal omdat ze de autogordel niet gebruikten. In Midden-Delfland werd er op de Gaagweg in Schipluiden gecontroleerd. Daar kregen 17 van de chauffeurs een proces-verbaal omdat ze te snel reden. De toegestane snelheid is daar 60 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg hier 112 km/uur. In Zoetermeer werd er op de Van Leeuwenhoeklaan en de Meerzichtlaan een verkeerscontrole gedaan. Van de 745 gecontroleerde chauffeurs gebruiken 57 de autogordel niet.

Zij krijgen allen een proces-verbaal. In Leidschendam vond er een verkeerscontrole plaats op de Koningin Wilhelminalaan. Hier kregen 10 automobilisten een proces-verbaal om dat ze te snel reden en 24 mensen werden betrapt op het niet gebruiken van de autogordel. Ook in den Haag werden er verkeerscontroles uitgevoerd. Men stond tussen 16.45 en 18.45 uur voor een gordel- en snelheidscontrole in de Ockenburghstraat en Machiel Vrijenhoeklaan. Het resultaat was 17 overtredingen voor te snel rijden, vier personen droegen geen autogordel en een bestuurder belde niet handsfree. Tussen 07.00 en 10.00 uur werd gecontroleerd op de Barbiersgaarde. Van de 450 passanten reden 32 van hen te snel.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u. Op de Melis Stokelaan werd gecontroleerd tussen 13.30 en 17.00 uur. Van de 1.050 automobilisten overtraden 48 de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid daar was 76 km/u. Negen van de 25 passanten zijn 10.15 en 11.15 uur bekeurd op de Wassenaarseweg voor het niet dragen van de autogordel of voor het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs. Op de Professor B.M. Teldersweg werden tussen 08.30 en 14.15 uur 199 voertuigen gecontroleerd. Tegen 46 van hen in proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ontzegging, 28 konden geen rij- of kentekenbewijs tonen, 16 droegen geen autogordel en een bestuurder reed tegen de richting in.

Alle overtreden krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd. Rijbewijs ingenomen Den Haag ´ Dinsdag 17 mei rond 21.00 uur is het rijbewijs ingenomen van een 39-jarige Hagenaar. De bestuurder reed met een snelheid van 106 km/u over de Benoordenhoutseweg, waar maximaal 50 km/u is toegestaan. Hagenaar gewond door vallende lading Wateringen ´ Een 58-jarige Hagenaar is op dinsdag 17 mei rond 14.30 uur op de ´s-Gravenzandseweg gewond geraakt aan zijn hoofd en per ambulance naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. Een pallet met planken viel van een vrachtwagen en raakte de man. Hierbij raakte de man die naast de vrachtwagen stond gewond.

Bron:Politie Haaglanden

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular