Twee medewerkers van Artsen zonder Grenzen worden door een gewapende groepering vastgehouden in het noordoosten van Colombia. De medewerkers maakten
deel uit van een team dat mogelijkheden onderzocht om in de provincie Norte de Santander de medische zorg van Artsen zonder Grenzen verder uit te breiden.

Wij vragen om hun onmiddellijke vrijlating,' zegt Geoff Prescott, Directeur Artsen zonder Grenzen. 'Als onafhankelijke humanitaire organisatie verwachten wij dat alle partijen onze neutraliteit en onpartijdigheid respecteren.'
'Sinds 1985 verleent Artsen zonder Grenzen in Colombia medische noodhulp aan mensen die van huis en haard verdreven zijn, en andere kwetsbare groepen. In Norte de Santander heeft de bevolking door het voortdurende geweld geen toegang tot medische voorzieningen. Daarom maakt Artsen zonder Grenzen in deze provincie en veel andere gebieden gebruik van mobiele hulpposten om de mensen te bereiken. De teams blijven twee tot drie dagen op één plek en zien gemiddeld negentig patiënten per dag. Op dit moment werken er in het land 49 internationale medewerkers en 150 Colombiaanse medewerkers voor Artsen zonder Grenzen.

Voor zover mogelijk, heeft Artsen zonder Grenzen kunnen vaststellen dat de twee
medewerkers correct worden behandeld en in goede gezondheid verkeren. Artsen zonder Grenzen heeft voorzorgsmaatregelen genomen voor de bestaande projecten en de veiligheid van onze teams in Colombia.
bron:AZG