Op dinsdagmiddag 10 oktober 2006 omstreeks 15.20 uur raakten twee politiemensen gewond bij een aanrijding op de Middenweg in Den Helder. Beide motorrijders, een medewerker van de politie Den Helder en een collega van de Koninklijke Marechaussee reden op de Middenweg en waren onderweg naar een melding van een winkelier die een winkeldief had aangehouden. De politie in Den Helder en de Koninklijke Marechaussee hebben een samenwerkingsverband waardoor regelmatig samen dienst gedaan wordt.

Vlak voor de motorrijders stond een auto aan de kant van de weg. De 29-jarige bestuurder (afkomstig uit Den helder) wilde juist wegrijden en op de brede rijbaan keren. Nadat hij had gekeken en geen verkeer meer aan zag komen, stuurde hij de rijbaan op. Op dat moment waren de motorrijders al zo dicht genaderd dat zij niet meer op tijd konden remmen. Zij kwamen vol in botsing met de auto.

Beide politiemensen moesten worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De politieman bleek diverse botbreuken te hebben alsmede inwendig letsel. Hij werd opgenomen op de intensive care. Zijn toestand is stabiel. De Marechaussee liep geen breuken op. Wel werd hij ter observatie opgenomen. De automobilist liep geen letsel op.
Door de Technische Verkeersafdeling is een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld om de juiste toedracht van het ongeval te kunnen achterhalen.

bron:Politie Noord Holland Noord