Op zaterdag 11 juni 2005 presenteert HORO op de Kunstmarkt te Egmond aan den Hoef twee nieuwe kunstprojecten ; "Binnenwerk" en "Binnenzee'.

 

Horo is een samenwerkingsverband tussen de Zwitser Max Hofer (Basel 1953) en de Nederlander Frans Rol (Egmond 1957). In hun  projecten zoeken Max en Frans naar een balans tussen ernst en humor. Vooral het laatste missen ze vaak in de hedendaagse kunst. Tevens proberen ze een evenwicht te vinden tussen het ambachtelijke handwerk en de moderne digitale technieken.

"Binnenwerk"
Veertien oude gebruikte tekendozen zijn het uitgangspunt voor dit nieuwe Horo project ´Binnenwerk'. Veertien kunstenaars hebben de volledige vrijheid gekregen om de
tekendozen van een nieuw binnenwerk voorzien.
De buitenkanten van houten tekendozen zijn vrijwel identiek. Pas als de deksel door de bezoeker wordt geopend,openbaart zich ´het inwendige idee'. Telkens als je een andere
deksels opent is er weer iets nieuws te zien. De verrassing zit aan de binnenkant. Het is de bedoeling dat de toeschouwer zelf de tekendoos opent (en weer sluit).

"Binnenzee"
Binnenzee is de nieuwe speciale uitgave die bestaat uit een serie van 15 unieke objecten.
Ieder object bestaat uit een perspex doosje waaraan de boven- en onderkant een stukje hardhout is bevestigd. In het doosje bevindt zich een klein object dat gemaakt is  van gevonden voorwerpen uit de Egmonden. Onderop staat een genummerd en gesigneerd etiket.
De objecten zijn voor 30 euro te koop aan onze stand.Tevens is er op de stand een speciale foto-cd van beide projecten te koop.

De beide projecten  zijn niet gebaseerd op winst maar op ideeën, samenwerkingsverbanden
en geven hopelijk "stof tot nadenken".Het geld dat met verkoop van de speciale uitgaven wordt verdient, wordt geïnvesteerd  in nieuwe HORO projecten.

De HORO projecten  Binnenwerk en  Binnenzee worden voor het eerst
samen gepresenteerd op de Kunstmarkt op zaterdag 11 juni 2005
van 16.00 uur tot 21.00 uur te Egmond aan den Hoef

bron:Horo