De politie in Twente heeft naar aanleiding van de overval op een winkelbedrijf aan de Klanderij in Enschede op 13 september een onderzoek ingesteld. Hierbij kwamen vier verdachten in beeld.  De verdachten betreffen allen mannen in leeftijd variërend van 18 tot 28 jaar en afkomstig uit Enschede(3) en Zwolle. Van de genoemde verdachten waren een 18 jarige Enschedeër en een 28 jarige Zwollenaar bij de uitvoering van de overval betrokken. Alle verdachten zijn aangehouden in de periode vanaf  7 oktober.

Daarnaast loopt een onderzoek naar een overval op zondag 2 oktober op een 58 jarige Hengeloër in zijn woning aan de Morshoekweg in Hengelo. Tijdens dit onderzoek komen een aantal van bovengenoemde verdachten ook in beeld. Uit het sporenonderzoek worden namelijk drie van deze verdachten geïdentificeerd. Deze blijken de overval echter niet te hebben gepleegd. Wel hebben deze verdachten medio september gepoogd een overval te plegen en zijn zij bij de woning van het 53 jarige slachtoffer geweest. Tot een overval zelf is het toen door omstandigheden niet gekomen. Het onderzoek in beide zaken is vanaf dat moment samengevoegd.

Met betrekking tot de daadwerkelijk uitgevoerde overval op de 58 jarige Hengeloër worden later drie verdachten aangehouden. De aangehouden verdachten in deze zaak zijn een 18 jarige vrouw uit Delft en een 27 jarige en 26 jarige Hengeloër. Alle genoemde verdachten in beide zaken zijn bekenden van elkaar en komen in wisselende samenstelling nog voor andere zaken in aanmerking, alle gepleegd in 2005 in Enschede:
-brandstichting van een geldautomaat aan de Rijnstraat op 27 juni
-opblazen geldautomaat aan de Fresiastraat op 20 juni
-diefstal van een motor aan de Kottendijk op 23 september
-diefstal van een auto op 22 maart
-inbraak in een pizzeria aan de Schietbaanweg op 6 april.

Naast bovengenoemde verdachte zijn nog eens 4 verdachten aangehouden wegens hun betrokkenheid bij genoemde zaken, waaronder helers. Van de aangehouden verdachten zitten er nog 7 in hechtenis.
bron:Politie Twente